Toinen herkku, joka sopii ruisjauhoissa kieritettyjen ja voissa paistettujen silakoiden kanssa, on valkosipuliperunat.
Ne taas valmistin kiehauttamalla viipaloidut perunat ensin suolalla maustettuna. Sitten uunivuokaan ja päälle kermamaitoa, johon puristin suht reippaasti valkosipulia. Kermamaito perunoiden päälle ja pinnalle juustoraastetta. Loppukypsennys uunissa ja perunat ovat valmiita, kun neste on imeytynyt niihin ja ne ylikypsinä soseutuvat haarukan painalluksesta. Herkkukurkut olivat nyt paikallaan tällä ruokalautasella.
Olin ajatellut valmistaa suutarinlohta, olihan silakoita aika määrä. Unohdin koko jutun. Paistoin vahingossa kaikki.
No seuraavalla kerralla suutarinlohta.
Paistetut silakat valkosipuliperunoilla
Vadelmakiisseli ananasta ja luomujogurttia
Jostain syystä, jota en osaa selittää, vadelmakiisseli sopii juuri silakkaruuan jälkiruokana. Keitin pakastevadelmista kiisselin. Keittäminen on väärä sana, sillä vesi, sokeri ja jäiset vadelmat lämpenevät, aloittavat kiehumisen. Kiehuminen saa jatkua vain muutamia minuutteja. Juuri sen verran, että vadelmat rikkoutuvat tasaiseksi massaksi. En siivilöi siemeniä, minusta ne kuuluvat oleellisesti vadelmiin. Suurustan kiisselin perunajauhoilla ja annostelen jäähtymään annoskulhoihin.
Sekoitan jäähtyneen kiisselin päälle luomujogurttia (maustamaton) ja makeutan sen hunajalla, nostan kiisselin keskelle. Lopuksi paloittelen vielä ananasta. Ananas ja vadelmat sopivat hyvin keskenään.
Tämä oli hyvä ateria. Suosittelen kokeilemaan.
Sekoitan jäähtyneen kiisselin päälle luomujogurttia (maustamaton) ja makeutan sen hunajalla, nostan kiisselin keskelle. Lopuksi paloittelen vielä ananasta. Ananas ja vadelmat sopivat hyvin keskenään.
Tämä oli hyvä ateria. Suosittelen kokeilemaan.
Nuo silakat kyllä kelpaisi minullekin nyt...
VastaaPoistaSilakka on minunkin suosikkini. :-)
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaUnelma,
Silakat on kyllä niin hyviä, että niitä sopii valmistaa usein eikä ole kallista ruokaa.
Nyt on kyllä ihan pakko mainostaa, kun olen täällä kommenteissa pariin otteeseen tainnut mainita kala-"allergiastani": tällä viikolla olen popsinut kalaa jo kolmena päivänä!!! Ahven ja savulohi on nyt maisteltu, ehkäpä jonakin päivänä vielä uskallan silakkaankin sotkeutua. : )
VastaaPoistaCanelia,
VastaaPoistaHyvä. Kyllä se "allergia" poistuu, kun vain ottaa ja syö kalaa. Eikö ole hyvää.
Jos silakkaa haluat syödä, osta fileenä ja valmista joku kiva uuniruoka. Siitä se alkaa.