lauantai 26. maaliskuuta 2011

Lihapullaspagettia

Perinteistä ruokaa tänään. Tosin perunamuusi olisi tehnyt tästä vielä perinteisemmän, mutta päätinpä keittää spagettia. Paseerattu tomaatti sopii niin hyvin lihapullataikinaan. Sipulin kuullotin kastikkeeseen, pysyvät lihapullat hyvin kasassa, kun sipuli on erikseen.
Päärynälehikäisiä ja suklaakakkua kahvin kera oli jälkiruokana.

Lihapullaspagetti
Nauta.sikajauhelihaan (500g) suolaa, maustepippuria reilusti, kananmuna, paseerattua tomaattia, johon sekoitettu korppujauhot ja saa turvota hetken. Taikina sekoitetaan tasaiseksi käsin ja pyöritellään pulliksi. Paistetaan rypsiöljyssä pannulla kypsiksi. 
Kastike, kuullotin voissa sipulisilpun, lisäsin vehnäjauhot ja ruskistin kevyesti. Lihapullapannun huuhtelin siivilän läpi kastikkeen nesteeksi. Mausteeksi suolaa, mustapippuria ja lopuksi tilkka kermaa. Lopuksi lihapullat kastikkeeseen  Täysjyväspagetti kiehui sopivan kypsäksi. Annostelu. Siinäpä tämä. Salaattia lisukkeeksi.
Tavallinen vihreä salaatti
Rapeaa salaattia ja romainesalaattia, kesäkurpitsaa kuutioina, kurkkua puoliviipaleina, salaattisipulia, tomaattia.
Kastike, oliiviöljyä, vaaleaa balsamicoa, suolaa ja sokeria sekoita ja sekoitus salaattiin.

2 kommenttia:

  1. Söin just, massu täys. Mutta miksi mulle tulee aina nälkä, kun katson namikuviasi?

    VastaaPoista
  2. Maketsu,
    Lihapullathan on aina niin hyviä, että niitä syö vaikka maha on täynnä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.