torstai 3. maaliskuuta 2011

Kiinankaali-nuudelisalaatti

Salaattiateria oli tänään vuorossa. Kiinankaalta en ole pitkään aikaan käyttänyt, nyt oli aika antaa tilaa sille. Tässä salaatissa on itämainen tunnelma, johtunee kai munanuudeleista, joita paistoin pannulla ensimmäistä kertaa, vaan ei viimeistä. Paistetut nuudelit olivat niin hyviä, että valitsen niitä jatkossakin ruokapöytään. Sopivat iltanaposteluksi myös. Kastike oli myös itämaista alkuperää, olisiko soijalla osuutta siihen.
Salaatti sai hyvän vastaanoton meillä, kävi ateriaksi. Ensin ajattelin paahtaa leipää lisukkeeksi, mutta ei sitä tarvittu.

Kiinankaali-nuudelisalaatti
1/2 kiinankaali suomalaista
pienehkö punasipuli
-
100 g munanuudelia
1/2 dl sesaminsiemeniä
1 dl mantelilastuja
1/2 dl rypsiöljyä
-
1/2 dl valkoviini/balsamicoetikkaa
1 dl sokeria
4 rkl soijaa
1/2 dl rypsiöljyä
Paistettu nuudeliseos jäähtymässä
Valmista ensin nuudelit ja kastike.
Murskaa munanuudelit. Sekoita joukkoon sesamin siemenet ja mantelilastut.  Laita öljy pannulle ja kuumenna se. Lisää nuudeliseos pannulle ja ruskista öljyssä. Säädä lämpötila sopivaksi (7). Varo ettei seos kärähdä liian tummaksi. Jäähdytä.
Sekoita etikka, sokeri, soija ja öljy. Kuumenna kunnes sokeri sulaa. Kiehauta ja jäähdytä. Kastike säilyy pullossa jääkaapissa.
Silppua sipuli ja kuullota pannulla. Huuhdo kiinankaali ja suikaloi lähes raastemaiseksi. Kokoa salaatti, sekoita keskenään kiinankaali, nuudeliseos ja sipulisilppu. Pirskottele mukaan kastiketta. Jätä kastikepullo pöytään, haluttaessa sitä voi lisätä annoksiin. Koristele persiljalla..

2 kommenttia:

  1. Hapanta, makeaa ja suolaista sopivassa suhteessa... Jos osaa oikean suhteen, (niitäkin on lukemattomia), itämaisuus on taattua. Siellä taitavimmat kokit hakevat nuo maut vielä eri aineista ja sekoittavat niistä omat juttunsa. Meilläkin yksi apulaisistamme marinoi lihoja usein soija-suola-kalakastike-sekoituksessa ja makea löytyi ruokosokeri-palmusokeri seoksesta...
    Tunnetko soijakastikkeen, jossa lukee englanniksi "light soya". se on mielestäni pehmeintä ja maittavinta. Japanilainen soija on pistävämpää.

    VastaaPoista
  2. mm,
    Itämainen maku tuli tässä minulle (ei siis aitoa varmaankaan) nuudeleista ja soijasta. Nuudelit miellän sinne kaukoitään.
    Nyt käytin Kikkomanin soijaa. Täytyypä kurkata tuota kevyttä oijaa seuraavalla kerralla kaupasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.