sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Salviavoissa paistettu nieriäfilee ja perunapaistos

Valitsin islantilaista nieriää viikonlopuksi. Tietysti olisin mielelläni ostanut kotimaista rautua, mutta se näyttää olevan harvinaista herkkua. Nieriä on myös kala parhaasta päästä. On aika ottaa lohen tilalle jotain muuta ja se on nieriä. Ostin ruukun salviaa ja paistoin nieriäfileet salviavoissa. Kypsensin uunissa perunapaistoksen, joten nyt ei aikaa kulunut hellan ääressä. Jälkiruuaksi kokosin hedelmäsalaatin.

Nieriäfilee salviavoissa paistettuna
Leikkaa filee kolmeen osaan. Kuumenna pannulla voi pähkinäiseksi ja lisää pannulle salvialehtiä. Anna niiden hetki "ruskistua" . Nosta nieriäfileepalat pannulle ja kypsennä ensin nahkapuoli alaspäin, ripottele hienoa merisuolaa fileille. Käännä ja kypsennä hetki myös toiselta puolen. Nosta salvialehdet nieriäannoksille. Ne maistuvat hyviltä.
 
Perunapaistos 
Kuori ja viipaloi perunat ja porkkana. Kuori  ja silppua sipuli. Nosta juurekset voideltuun vuokaan. Mausta suolalla ja rouhaise pippuriseosta mukaan. Kiehauta fondista kasvisliemi, kaada kasvisliemi juuresten päälle. Liemen ei tarvitse peittää kokonaan juureksia.

Hedelmäsalaatti
Kokosin jälkiruuaksi hedelmäsalaatin. Appelsiinilohkoja, banaanikiekkoja, avokadokuutioita ja liemeksi puristettua appelsiinimehua. Pinnalle apro soyaa, jonka maustoin vaniljalla.

4 kommenttia:

  1. Taas mulle tuli nälkä...

    VastaaPoista
  2. Maketsu,
    Nieriä olisi hyvää tapauksessasi,
    nälkä lähtee.

    VastaaPoista
  3. Tuossapa voisi käyttää samassa reseptissä kuhaa, näin pähkäilin mielessäni.
    Kuhalla tarkoitan tietenkin kotimaista kuhaa vielä mielellään itse kalastettua, jotta se tulisi heti noston jälkeen verestettyä.
    Todella hieno resepti ja ei turhilla kruusauksilla höystetty.
    http://kotimainenkala.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Kalle,
    Kuha käy mainiosti. Onnenpekka se joka voi sitä itse kalastaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.