Aivan kohta annostelen metsämansikkajäätelöä jälkiruuaksi. Se sopii tämän aterian jälkeen hyvin.
Kasvisbulguri 2-3 :lle
1,5 dl täysjyväohrasuurimoita
3 dl kasvislientä fondista
1/2 palsternakka
1 porkkana
1 pieni punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
1/2 punainen paprika
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
10 kuivattua luumua
1/2 ps (40 g) pinjansiemeniä
Chilikastike
1/2 dl turkkilaista jogurttia
3 dl kasvislientä fondista
1/2 palsternakka
1 porkkana
1 pieni punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
1/2 punainen paprika
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
10 kuivattua luumua
1/2 ps (40 g) pinjansiemeniä
Chilikastike
1/2 dl turkkilaista jogurttia
2 tl chiliä
2 rkl punaviinietikkaa
1/4 appelsiinin mehu
1 tl sambal oelek chilitahnaa
2 rkl punaviinietikkaa
1/4 appelsiinin mehu
1 tl sambal oelek chilitahnaa
1 tl kanelia
1 tl currya
Lisäksi tuoretta persiljaa
Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, nämä kypsyivät 8 minuuttia.
Kuori ja kuutioi palsternakka, porkkana ja punasipuli. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota kasviksia 5 minuuttia. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja luumut. Lisää paprikat, tomaatit ja luumut kasvisten joukkoon. Kääntele ainekset sekaisin.Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.Sekoita chilikastikkeen ainekset keskenään. Nosta tarjoilukulhoon lämmin kasvisseos, bulguri, paahdetut pinjansiemenet ja chilikastike. Kääntele ainekset sekaisin ja ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.
Paloittele kypsä grillattu broileri. Nosta broileria ja bulguria lautasille ja nauti.
Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, nämä kypsyivät 8 minuuttia.
Kuori ja kuutioi palsternakka, porkkana ja punasipuli. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota kasviksia 5 minuuttia. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja luumut. Lisää paprikat, tomaatit ja luumut kasvisten joukkoon. Kääntele ainekset sekaisin.Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.Sekoita chilikastikkeen ainekset keskenään. Nosta tarjoilukulhoon lämmin kasvisseos, bulguri, paahdetut pinjansiemenet ja chilikastike. Kääntele ainekset sekaisin ja ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.
Paloittele kypsä grillattu broileri. Nosta broileria ja bulguria lautasille ja nauti.
Onpa herkullisen näköinen annos! Ohra on kekseliäs kotimainen valinta.
VastaaPoistaBulguria en ole vielä kokeillutkaan, vasta quinoaan tutustuin. Näitten uusien tulokkaitten kanssa on aina ongelmia maustamisessa ja totuttelussa. Kesti kauan, ennen kuin opin saamaan kuskusiin riittävästi makua. Kvinoakaan ei tehnyt vaikutusta. En nimittäin pidä edes riisistä, se tuntuu vaan turhalta energialta;)
Katriina,
VastaaPoistaTämä oli hyvää, Pidän noista ohrasuurimoista.
Tässä ohjeessa on chiliä aika reippaasti, jos aikoo toteutta tuon voi vähentää chilin määrää ellei pidä kovin mausteikkaasta.