sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

KusKus-kaalisalaatti

Tänään sunnuntailounas syntyi melkein mielijohteesta. Tutkin kuiva-ainekaappeja ja käteeni osui vajanainen kuskus-paketti. Siitä alkoi salaattiaterian valmistaminen. Sopivasti minulla oli vielä kuivattuja taateleita, ne sopivat tähän salaattiin täydellisesti. Syntyi kevyt ja maukas lounas.

KusKus-kaalisalaatti

2 dl kuskusia
2 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
vajaa 1 tl suolaa
2 rkl voita
vajaa desi taatelipaloja
vajaa desi persiljaa silputtuna
Kiehauta vesi, öljy, suola kasarissa. Ota kasari liedeltä ja sekoita veteen kuskus. Anna turvota 2 minuuttia.
Lisää kuskusiin voi ja lämmitä 3 minuuttia miedolla lämmöllä hyvin haarukalla sekoittaen. Ota kasari liedeltä.
Laita kuivatut taatelit kiehumaan hetkeksi, saavat pehmetä. Pilko taatelit pieniksi ja sekoita kuskusin joukkoon. Huuhdo ja silppua persiljaa ja sekoita se kuskusiin.
-
noin 100 g valkokaalia
rypsiöljyä
suolaa, meiramia
2 ananaskiekkoa ja 2 -3 tl ananasmehua
luumutomaattia, persiljaa
Suikaloi valkokaali pieneksi. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota kaalisilppua, lisää mausteet. Kuullota  sen verran että kaali pehmenee, mutta väri säilyy freesinä. Jäähdytä. Sekoita jäähtyneen kaalin joukkoon pieniksi paloiteltu ananas ja ananasmehu.
Kokoa salaatti vadille. Nostele kaaliseos reunoille ja keskelle kuskus. Lisää mukaan puolitetut mini luumutomaatit ja päälle vielä persiljaa. Nauti.

2 kommenttia:

  1. Ihana salaatti, tykkään myös tämmöisestä kovasti. Kuskus on mun suosikki, syön melkein mieeluummin sitä kuin riisiä.

    NAM...

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Tämä oli todella hyvää ja just makuuni myös. Kevyt ateria.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.