maanantai 7. maaliskuuta 2011

Soseutettu siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarat eivät ole yhtään huono vaihtoehto keittoon . Tänään valmistin keiton hieman eri tavalla.  Soseutin keiton ja kypsytin siskonmakkarat pannulla ja annoslautasille  yhdistin molemmat.

Soseutettu siskonmakkarakeitto

1,2 l kasvislientä
5 isohkoa perunaa
pala lanttua
iso palsternakka
iso porkkana
2 valkosipulinkynttä
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl kanelia
ripaus mustapippuria
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 tl suolaa
500 g siskonmakkaroita
1 keltasipuli
1 rkl rypsiöljyä
Kuori ja lohko juurekset. Kiehauta kasvisliemi. Lisää juurekset ja silputtu valkosipuli. Keitä kypsiksi.
Kuumenna pannulla öljy. Lisää pannulle siskonmakkarapallukat. Paista hetki. Silppua sipuli ja lisää se pannulle. Kuullota makkaroita ja sipulia vielä hetki..
Soseuta juurekset. Mausta keitto. Annostele keitto lautaselle ja nostele päälle siskonmakkarasipuliseosta ja silputtua persiljaa.

4 kommenttia:

  1. Haa! Tätä mä teen vielä tällä viikolla.

    VastaaPoista
  2. Veera,
    Kannattaa kokeilla, on samettista keittoa.

    VastaaPoista
  3. Eikös tätä herkullista samettikeittotyyliä voisi hyödyntää keitossa kuin keitossa? Lisää vain jauhelihan, kalan, makkaran/nakin, mistä nyt keittoa tekeekin tuossa vaiheessa kun tässä lisätään siskonmakkara.
    Mm'mm. aivan vesi herahti kielelle, kasvissosekeiton ystävänä, samettikeittoa muullonkin kun kasvispäivänä. ^^ kokeiluun.

    VastaaPoista
  4. unruhig,
    Ihan samaa minäkin ajattelin. Kalakeitto, lihakeitto, kana/kalkkunakeitto,
    ja pasta, kukkakaali, ruusukaali jne.
    Mehukkaat kukkakaalinuput sosekeitossa kuulostavat hyvältä yhdistelmältä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.