maanantai 21. maaliskuuta 2011

Hernesosekeitto

Tätä keittoa en ole ennen tehnyt. Usein olen ajatellut tehdä, vasta tänään sain aikaiseksi. Nopea, hyvä ja maistuva keitto. Kaunis kesäinen väri piristi, värilläkin on väliä tämän harmaan likaisen lumen keskellä.

Hernesosekeitto

450 g pakasteherneitä
1 isohko peruna
1 keltasipuli silputtuna
rypsiöljyä
6 dl kanalientä (kasvisliemikin käy)
1/2 dl kermaa
valkopippuria, suolaa
Kuori peruna ja kuutioi se. Lisää perunan keitinliemeen kanaliemifondi. Keitä kypsäksi.. Kuullota silputtu sipuli.  Lisää kattilaan ohjeen määrä vettä, kuullotettu sipuli.ja herneet. Keitä noin 5 minuuttia. Ota desin verran herneitä sivuun liemestä. Soseuta keitto ja lisää syrjään otetut herneet keittoon. Mausta, lisää kerma. Anna kiehahtaa. Tarkista maku. Ripottele annosten pinnalle persiljaa.   

2 kommenttia:

  1. Tämmöisistä hernekeitoista minä tykkään, vaikka toki se perinteisen tyylin rokkakin on joskus paikallaan. Myös omasta blogistani löytyy pari vähän samantyyppistä reseptiä, maittavaa sai niilläkin aikaiseksi. : ) Nyt on kyllä pieni ikuisuus siitä, kun on viimeksi tullut kokkailtua hernaria tai mitään muutakaan keittoa, täytyypä korjata asia lähiaikoina.

    VastaaPoista
  2. Tämä keitto on niin hyvää, että sitä tulee tehtyä aika ajoin tulevaisuudessa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.