keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Hirvipastapaistos

Pakastimessa on vielä jäljellä hirvenlihaa, jota taannoin saimme. Tämä hirvi on kaadettu meidän metsästä ja metsästysseura muistaa  metsänomistajia riistalihapaketilla. Olen tästä kovin kiitollinen. Taas tämänpäiväinen ruoka näytti sen, mitä herkkua riistalihasta saa.  Suunnittelin tämän lasagnetyyppisen ohjeen hirvenlihalle. Käytin italialaista pappardelle tuorepastaa, raaka-aineena durumvehnä ja kananmuna. Ajattelin käyttää ricottajuustoa, mutta epäonnekseni sitä ei ollut kaupassa, joten valitsin sen tilalle raejuustoa. Sekin sopi hyvin.

Hirvipastapaistos

400 g pappardelle tuorepastaa (tagliatelle käy myös)
400 hirvenjauhelihaa
rypsiöljyä
1 dl kermaa
200g raejuustoa 2% tai ricottaa
1 iso sipuli silputtuna
1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
3 rkl tomaattipyrettä
hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria, maustepippuria ja viherpippuria
Valkokastike
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa rasvatonta
2 dl juustoraastetta esim emmental/edam
1 tl suolaa, 1/4 tl muskottipähkinää
pinnalle parmesaania tai vastaavaa
Valmista ensin kastike. Sulata voi ja lisää jauhot. Kypsennä muutama minuutti. Kaada joukkoon kuumennettu maito. Sekoita tasaiseksi, alenna lämpöä.  Mausta. Nosta liedeltä. Sekoita mukaan juustoraaste. Jätä kastike kannen alle vetäytymään.
Ruskista jauheliha öljytilkassa. lisää sipulit ja kuullota niitä muutama minuutti. Mausta seos. Lisää seokseen tomaattipyree, kerma ja raejuusto. Sekoita tasaiseksi.
Levitä pappardelle voideltuun uunivuokaan pohjalle. Levitä päälle hirvijauhelihaseos. Peitä ruoka juustokastikkeella. Lopuksi ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia. Peitä vuoka loppupuolella foliolla, että pinta pysyy kauniin kullanruskeana.  Anna vetäytyä 15 minuuttia uunista oton jälkeen. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.