Tulin sanoneeksi miehelleni, että meillä on ruokaa kaapeissa sen verran, että viikkoon ei tarvitse käydä kaupassa. Nyt on menossa kolmas päivä ja pahalta näyttää. Perjantaina on pakko mennä kauppaan. Huomisen pelastaa Hesan reissu, syömme siellä ja illalla raavitaan pakasteesta jotain pientä. Kyllä viikkokin menisi ilman kauppareissua, jos leipoisin leipää ja keittelisin puuroja ja vellejä. Mutta ihminen on vaan sellainen, että kalaa pitää saada ja keittoa ehkä lihaakin.
Tänään raapaisin pöytään nuudeliaterian. Ihan kelpo ateria inspiraation tuloksena. Sainpas nuudelit käytettyä.
150 g munanuudeleita
1,5 l vettä, 2 rkl oliiviöljyä, 1 tl ruususuolaa
Keitä nuudelit , näitä keitin 3 minuuttia. Valuta ja jätä odottamaan.
2 tl raastettua valkosipulia
1 tl korianteria
2 tl currya
rypsiöljyä
2 salaattisipulia varsineen
1/4 osa fenkolia ohuina suikaleina
n 100 g valkokaalta ohuina suikaleina
1 porkkana raastettuna
3 rkl makeahkoa soijakastiketta
3 tl intiaanisokeria
Huuhtele kasvikset ja suikaloi, raasta porkkana. Lämmitä öljy pannulla. Kypsennä curry, korianteri ja raastettu valkosipuli noin minuutin ajan pannulla. Lisää silputtu sipuli, fenkoli- ja kaalisuikaleet. Käytä korkeaa lämpötilaa ja sekoita koko ajan. Lisää muutaman minuutin kuluttua keitetyt nuudelit ja raastettu porkkana sekä soijakastike ja sokeri. Anna seoksen kypsyä 4-5 minuuttia sekoittaen . Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarkista maku, voit lisätä soijakastiketta.
Annostele. Vedin juustohöylällä kurkkulastuja annoksen pinnalle.
keskiviikko 16. maaliskuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkulta näyttää! Kelpaisi kyllä.:)
VastaaPoistaMouMou,
VastaaPoistaNuudelit paistettuna ovat kyllä verrattomia ja kun mukaan lisää vielä esim kasviksia, eipä voi valittaa.