keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kalakeitto seitistä

Onko seiti kalan nimi ? Kyllä se paketin mukaan on. Alaskanseiti on hyvä, miedonmakuinen ruokakala, näin on kirjoitettu pakasteen pahvipakkaukseen. Nyt en muista kuinka monta vuotta siitä jo on , kun tästä pakasteesta olen ruokaa valmistanut. Eilen sen tein.
Postaan tänään aamuvarhaisella tätä kalakeitto-ohjetta, koska eilen oli internet-yhteyteni totaalisesti poissa. Sain aamulla DNA:n avustuksella yhteyden taas auki.

Kalakeitto seitistä
 
400 g (eli 1 pkt) alaskanseitiä pakasteena
6 perunaa
2 porkkanaa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl currya
rypsiöljyä
1 l vettä
200 g Bonjour creme ruohosipulituorejuustoa
1 tl suolaa
persiljaa
Kuori ja silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää rypsiöljy kattilaan, lisää curry ja kuullota sitä hetki. Lisää sipulisilput ja jatka kuullottamista. Lisää kattilaan lohkotut perunat ja porkkanat, kaada mukaan vesi. Anna kiehua 10 minuuttia. Paloittele pehmennyt seiti isoiksi kuutioiksi. Lisää palat keittoon. Keitto saa nyt kiehua viitisen minuuttia. Lisää tuorejuusto ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja ripottele mukaan silputtua persiljaa.

4 kommenttia:

  1. Pitkästä aikaa voisi kokeilla tuota kalakeittoa, onpahan unohtunut seitin käyttö. Vaikuttaa herkulliselta ja helpolta valmistaa.

    VastaaPoista
  2. annekatariina,
    Tuo on kyllä niin hyvää, että itsekin yllätyin. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Rakastan tuota lientä ylitse kaiken. Harmi, ettei mieheni tykkää kalakeitosta tai kesäkeitosta ja itselleni en jaksa vääntää :(

    VastaaPoista
  4. Jenni,
    Tämä keittopohja on hieman erilainen kuin kesäkeiton. Pohjan neste on vettä ja siihen lisätään loppuvaiheessa juustoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.