keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Valkoviinissä haudutettua jyväbroileria

Jyväbroilerin rintaleikkeet maistuivat tänään mehukkailta. Ruskistamisen jälkeen haudutin ne kypsiksi valkoviinissä. Bonuksena mukaan sopivat hyvin rapeaksi paistetut pekonikuutiot. 

Jyväbroilerin rintaleikkeet valkoviinissä haudutettuna 

2 jyväbroilerin rintaleikettä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
rouhaisut valko- ja mustapippuria
1 rkl ranskalaista sinappia
1 rkl tuoretta rakuunaa
2 dl valkoviiniä
1 dl kermaa
1 rkl maissijauhoja+tilkka vettä
150 g possun kylkeä
Ota rintaleikkeet huoneenlämpöön hetkeksi ennen valmistamista. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista leikkeet joka puolelta. Nosta leikkeet uunivuokaan . Ripottele mukaan mausteet. Lisää sinappi, viini ja silputtu rakuuna. Hauduta 180-asteessa noin 25 minuuttia. Nosta loppuvaiheessa lämpö 200-asteeseen. Lisää kerma ja kypsytä vielä 5 minuuttia. Sakeuta liemi vesitilkkaan sekoitetulla maissijauholla ja anna kypsyä muutama minuutti.
Kuutioi possunkylki ja ruskista rapeaksi pannulla. Nostele kuutiot mukaan uunivuokaan.
Tarjosin broilerin keitetyn riisin ja salaatin kera. Salaatissa oli tammenlehtisalaattia, salaattisipulisilppua, oliiviöljyä tilkka, avokadoa ja ripaus sitruunamehua sekä herneenversoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.