Jälkiruoka oli hetken mielijohde. Tein toiseen blogiini kollaasia ja käytin siihen omenoita. Mieleeni juolahti, että toteutanpa kollaasin ohjeen mukaisesti uuniomenat..
Kaaliriisilaatikko
päälle juustoraastettan 500 g valkokaalta
1 iso sipuli pilkottuna
2 dl keitettyä riisiä
3 dl maitoa rasvatonta
1 dl kermaa
1 iso sipuli pilkottuna
2 dl keitettyä riisiä
3 dl maitoa rasvatonta
1 dl kermaa
3 rkl tummaa siirappia
valkopippuria, suolaa
valkopippuria, suolaa
Suikaloi kaali pienehköiksi suikaleiksi. Suikaloi sipuli. Sekoita voideltuun vuokaan kaali- ja sipulisuikaleet sekä keitetty riisi. Sekoita maito, kerma ja mausteet ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 175-asteessa noin 1,5 tuntia. Voit loppuvaiheessa peittää vuoan foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Uuniomenat
Ota neljä hapokasta omenaa. Pese ne hyvin ja poista siemenkodat.
Aseta omenat omille folioilleen.
Liruttele kodan sisään ja omenoiden päälle desi tummaa siirappia.
Liruttele kodan sisään ja omenoiden päälle desi tummaa siirappia.
Sekoita ruokalusikallinen kanelia, desi kaurahiutaleita,
ja kolme ruokalusikallista voita murumaiseksi seokseksi.
Ripottele seos omenoiden päälle. Sulje omenat folionyyteiksi.
ja kolme ruokalusikallista voita murumaiseksi seokseksi.
Ripottele seos omenoiden päälle. Sulje omenat folionyyteiksi.
Kypsennä uunissa 175-asteessa noin tunti.
Nauti jäätelön tai hunajalla makeutetun luomujogurtin kera.
Kaalilaatikko on mun herkkua...;)Äiti tekee melko usein, kun tietää, että olen menossa mummolaan...
VastaaPoistaItse en saa sitä koskaa onnistumaan niin hyvin, että olisi äidin laittaman veroista.
Aurinkoista viikkoa sinulle Arleena.
Njam, kualluatikko ( savoks) on mun feivoritti ja etenkin kun teen sen mökillä kaasuuunissa.
VastaaPoistaTuija,
VastaaPoistaMinäkin pidän pitkään hautuneista kaaliruuista joko uunissa tai padassa tehtyinä.
Maketsu,
Hitaasti hautuen hyvää tulee varmasti.