keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Keitettyä kieltä ja veneperunoita

Vaikka tämä on toinen postaus tänään sattuneesta syystä, postaan kuitenkin. Olen samaa mieltä monen huippukokin kanssa, että kieli on hyvää fileen veroista. Tänään se taas tuli todistettua. Valmistin veneperunoita ja olivatpa ne sopivat tähän kieliateriaan.

Keitetty kieli ja sen kastike
n 600 g possun kieliä (2 kpl) tai naudan kieli
6 dl vettä
10 kpl valko- ja maustepippuria
pala neilikkaa
1 pieni sipuli
pala porkkanaa
1 tl suolaa
Huuhdo kielet kylmällä vedellä. Laita kattilaan ja lisää kylmä vesi, kiehauta ja kuori syntynyt vaahto pois. Lisää kattilaan mausteet, lohkottu sipuli ja porkkana. Keitä miedolla lämmöllä (1-3 tuntia), kunnes liha on pehmeä ja täysin kypsä.  Poista nahka. Siivilöi liemi talteen.

Kastike
30 g  voita
2/3 dl vehnäjauhoja
5 dl keitinlientä
2-3 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
Kuumenna voi pannulla ja lisää vehnäjauhot. Kuullota noin 5 minuuttia keskilämmöllä. Lisää keitinliemi hyvin sekoittaen. Raasta tuoretta piparjuurta kastikkeeseen. Anna hautua noin 10 minuuttia.

Veneperunat ja nauristikut
Pese perunat harjaamalla huolellisesti. Halkaise pituussuunnassa. Nosta perunaveneet voideltuun vuokaan. Sivele pinnat rypsiöljyllä, ripottele pinnalle suolaa, reilusti paprikajauhetta ja lopuksi sesaminsiemeniä.
Kuori ja leikkaa kaskinauris tikuiksi.  Laita ne kulhoon, ripottele joukkoon rypsiöljyä ja suolaa.
Kypsennä perunaveneet ja nauristikut 225-asteessa uunissa, kunnes ovat kypsiä.

4 kommenttia:

  1. Oih, siitä on aikaa, kun olen nauttinut kieliateriaa. Se on hyvä ape!

    VastaaPoista
  2. Maketsu,
    Minä tykkään myös. Keitän aina silloin tällöin.

    VastaaPoista
  3. Kieltä en ole valmistanut moneen vuoteen. Hyvä, että muistutit.
    Nauristikut ovat namia. :)

    VastaaPoista
  4. Unelma,
    Meillä aina silloin tällöin keitän kieltä. Useimmiten leikkeleeksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.