perjantai 11. maaliskuuta 2011

Kaneliboston ja täytetyt vuokapullat

Tänään leivoin pitkästä aikaa pullaa. Toivomusten mukaan ryhdyin  tähän puuhaan. Perinteinen bostonkakku oli kaneli-sokeritäytteellä ja vuokapulliin sovelsin aivan uuden täytteen omenoista ja ricotta-juustosta.

Kaneliboston

5 dl rasvatonta maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
1 muna
noin 14-15 dl vehnäjauhoja
150 g voita
Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito, murustele mukaan hiiva,sekoita kevyesti vatkattu muna, sokeri ja suola. Lisää jauhoja vispilällä vatkaten. Alusta 7 jauhodesin jälkeen taikinaa käsin. Lisää loput jauhot ja loppuvaiheessa jäähtynyt sulatettu voi. Vaivaa 6-7 minuuttia.  Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat.
Kauli taikinasta suorakaide (60x30cm)  Levitä pinnalle juokseva rasva, kaneli ja sokeri.  Rullaa. Käännä sauma alle. Leikkaa  noin  kahden sentin paloiksi. Asettele palat voideltuun uunivuokaan. Kohota.  Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Täytetyt vuokapullat

Taikina sama kuin edellä.
Täyte
3 vihreää kovamaltoista omenaa
2 rkl sulatettua voita
3 rkl ruokosokeria
2 rkl kanelia
1 prk ricottajuustoa
Poista omenoista siemenkota ja kuori omenat. Leikkaa kuutioiksi. Kiehauta omenat kattilassa voissa ja lisää mukaan sokeri ja kaneli. Anna kypsyä al denteksi. Jäähdytä  Sekoita mukaan ricottajuusto.
Levitä täyte kaulitulle taikinalevylle ja rullaa. Leikkaa kahden sentin paloiksi muffinivuokiin. Toimi kuten bostonkakussa.  Osan paistoin rullana suorakaidevuoassa.

4 kommenttia:

  1. Oi mitä ihanuuksia! En ole aikoihin leiponut pullaa kun se taikinan tekeminen tuntuu niin työläältä, mutta pitäisi varmaankin taas ryhdistäytyä.

    VastaaPoista
  2. Todella hyvän näköisiä herkkuja, nam! Itselläni on pullan leipomisen suhteen taikinapeukalo täysin keskellä kämmentä, mutta jospa sitä senkin taidon vielä joskus oppisi... : )

    VastaaPoista
  3. Maketsu,
    Pehmeän hyvää, vielä olisi rippeet jäljellä.

    Kaisa,
    Minä leivon tosi harvoin ja silloinkin pyydettäessä.

    Canelia,
    Arvaa vain osaanko minä taideteoksia leipoa. Tähän ronskiin tyyliini pyörittelen. Maku tietysti ratkaisee. Teen kaiken lisäksi pehmeän taikinan, jotta pullasta tulee mehevää. Se on sitten työläämpää leipoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.