tiistai 29. maaliskuuta 2011

Napolin salaatti ja suutarinlohi

Katselin sillä silmällä Aki Wahlmanin kokkausta  K-kaupan  Mitä tänään syötäisiin-mainoksessa, että päätin heti tänään valmistaa Napolin salaattia.  Tosin mukailin ohjetta juuri meidän keittiöömme sopivaksi. Käytin creme bonjour ruohosipuli-tuorejuustoa kastikkeena, joka sopi loistavasti tähän juures/kasvissalaattiin.
Viikonloppuna olin laittanut suutarinlohta ja se oli tänään valmista syötäväksi. Keitin perunalohkoja lämpimänä tarjottavaksi.  Ei voi moittia, ruokakokonaisuus oli onnistunut.

Napolinsalaatti 
200 g kasvissekoitusta (pakaste)
100 g vihreitä herneitä (pakaste)
1 herkkukurkku kuutioituna
1 vihreä omena kuorittuna ja kuutioituna
100 g creme bonjour ruohosipuli tuorejuustoa
rapeaa vihreää salaattia
Kypsennä pakasteet pussin ohjeen  mukaan. Jäähdytä. Sekoita kasvisten joukkoon herkkukurkku- ja omenakuutiot. Notkista kermatilkalla tai maidolla tuorejuustoa. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Kokoa salaatti tarjoilulautasella, levitä huuhdeltu ja revitty rapea salaatti reunoille ja nosta kasvissalaatti keskelle.

Suutarinlohi
400 g silakkafileitä
1 keltasipuli
1 pieni porkkana
1 rkl sinapinsiemeniä
Mausteliemi
2 dl vettä
1/2 dl etikkaa (10%)
1/2 dl sokeria
1 rkl hienoa merisuolaa
1 laakerinlehti
20 mauste- ja valkopippuria
Leikkaa fileistä pois selkäevät. Kääri fileet rullalle ja pane lasitölkkiin kerroksittain porkkana- ja sipuliviipaleiden kanssa. Ripottele väliin sinapinsiemenet. Kiehauta mausteliemi..  Kaada liemi silakkarullien päälle tölkkiin. Sulje tölkki ja anna maustua jääkaapissa 2-3 päivää. 
Keitin lohkottuja perunoita. Valutin veden pois ja lisäsin lämpimille perunoille voita. Se sai sulaa perunoiden joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.