Viikonloppuna olin laittanut suutarinlohta ja se oli tänään valmista syötäväksi. Keitin perunalohkoja lämpimänä tarjottavaksi. Ei voi moittia, ruokakokonaisuus oli onnistunut.
Napolinsalaatti
200 g kasvissekoitusta (pakaste)
100 g vihreitä herneitä (pakaste)
1 herkkukurkku kuutioituna
1 herkkukurkku kuutioituna
1 vihreä omena kuorittuna ja kuutioituna
100 g creme bonjour ruohosipuli tuorejuustoa
rapeaa vihreää salaattia
Kypsennä pakasteet pussin ohjeen mukaan. Jäähdytä. Sekoita kasvisten joukkoon herkkukurkku- ja omenakuutiot. Notkista kermatilkalla tai maidolla tuorejuustoa. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Kokoa salaatti tarjoilulautasella, levitä huuhdeltu ja revitty rapea salaatti reunoille ja nosta kasvissalaatti keskelle.
Kypsennä pakasteet pussin ohjeen mukaan. Jäähdytä. Sekoita kasvisten joukkoon herkkukurkku- ja omenakuutiot. Notkista kermatilkalla tai maidolla tuorejuustoa. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Kokoa salaatti tarjoilulautasella, levitä huuhdeltu ja revitty rapea salaatti reunoille ja nosta kasvissalaatti keskelle.
Suutarinlohi
400 g silakkafileitä
1 keltasipuli
1 pieni porkkana
1 rkl sinapinsiemeniä
1 keltasipuli
1 pieni porkkana
1 rkl sinapinsiemeniä
Mausteliemi
2 dl vettä
2 dl vettä
1/2 dl etikkaa (10%)
1/2 dl sokeria
1 rkl hienoa merisuolaa
1 laakerinlehti
20 mauste- ja valkopippuria
1/2 dl sokeria
1 rkl hienoa merisuolaa
1 laakerinlehti
20 mauste- ja valkopippuria
Leikkaa fileistä pois selkäevät. Kääri fileet rullalle ja pane lasitölkkiin kerroksittain porkkana- ja sipuliviipaleiden kanssa. Ripottele väliin sinapinsiemenet. Kiehauta mausteliemi.. Kaada liemi silakkarullien päälle tölkkiin. Sulje tölkki ja anna maustua jääkaapissa 2-3 päivää.
Keitin lohkottuja perunoita. Valutin veden pois ja lisäsin lämpimille perunoille voita. Se sai sulaa perunoiden joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.