tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kaskinauriit uunissa kypsyttäen

Huomasin juureshyllyllä kaskinauriit. Niitä en syksyn jälkeen ole maistanutkaan. Lounas syötiin tänään Stockmanin Buffetissa. Valitsin ison salaatin, se oli yllättävän täyttävä lounas. Jatkoin kotona melkein samoilla linjoilla, en paljon illalliseen aikaa uhrannut. Uuninauris maistui hyvältä.

Kaskinauriit uunissa kypsyttäen

Pesin nauriit hyvin ja poistin kannat. Laitoin uunivuokaan karkeaa merisuolaa ja nostin nauriit suolapedille. Suolan määrä saa peittää nauriit puoleen väliin saakka.  Kypsensin nauriita uunissa 200-asteessa noin tunnin verran.  Annoslautasella avatulle nauriille sopi kastikkeeksi voinokare.
Salaattipediksi sekoitin tammenlehtisalaattia, kesäkurpitsaa, kurkkua ja salaattisipulia, kastikkeena ripaus neitsytoliiviöljyä. Tämä riittäisi ruisleivän kanssa nautittavaksi.
Kuten huomaatte lautasellani on lihamurekerulla. Sunnuntaipäivällisen viimeiset murekerullat hyödynnettiin tällä aterialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.