tiistai 29. maaliskuuta 2011

Uunijuurekset, chorizomakkarat ja vihreää salaattia

Marketissa oli makkaramaistiaiset. Tietysti pala chorizo makkaraa maistui niin sopivan mausteiselta, että otin sitä.  Makkaran kanssa ei sen kummemmin tarvitse tuhertaa, pannulle vain lämpenemään, öljyä sen verran ettei pohjaan pala. En aikonut seisoa hellan edessä juurestenkaan kanssa. Nekin kypsyivät itsekseen uunissa.
Sen sijaan aterian kevyin osio vaati jo seisomista työpöydän edessä. Olen kuullut, että seisominenkin kuluttaa energiaa ja vahvistaa lihaksia ja tietysti pieni liike notkistaa niveliä Hyvällä omatunnolla voin siis syödä hieman rasvaisempaa chorizoa. Kerrataan vielä kuvin koko repertuaari.

Uunijuurekset
Perunat, kaskinauriit ja porkkanat kuoritaan leikataan lohkoiksi, nauriit ohuiksi tikkumaisiksi. Kukin juuresryhmä maustetaan kulhossa erikseen. Ensin kaikille rypsiöljyä. Perunoille suolaa, mustapippuria ja paprikaa, kaskinauriille suolaa ja ripaus sokeria, porkkanoille suolaa, intiaanisokeria, meiramia ja basilikaa. Senjälkeen kypsennetään voidellussa vuuassa 200-asteessa noin 40 minuuttia.
Chorizot
Pätkitään makkarat, puolitin ne, mutta voi tosiaan pätkiä pienemmiksikin. Paistetaan rypsiöljytilkassa, kunnes ovat läpikotaisin lämmenneet.

Vihreä salaatti
Romainesalaattia, kesäkurpitsaa, herkkukurkkua ja erittäin hyvää neitsytoliiviöljyä pirskotellaan salaattipedille.

2 kommenttia:

  1. Maketsu,
    Kellohan on jo yli kymmenen ja kohta puoli yö, ei kai kukaan vain enää syö.
    Huomenna vasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.