torstai 24. maaliskuuta 2011

Hunajamelonia alpro soyassa

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ostin belgialaista alpro soyaa.  Ostopäätökseen vaikuttivat kaupan maistiaiset ja konsulentin varmat vakuuttelut, että. tuote on luonnonmukaista, 100% vegetaarinen ja lisäaineetonta. Kotona luin pienellä präntätyn tuoteselosteen, vesi, kuoritut soijapavut 7,9%, sokeri, trikalsiumsitraatti, stabilointiaine (pektiini), happamuudensäätöaineet(sitruunahappo, natriumsitraatti), merisuola, aromi, vitamiinit (B12, D2), emulgointiaineet (lesitiinit), hapate (S. thermophilus, L. bulgaricus), hapettumisenestoaineet (askorbyylipalmitaatti, tokoferoliuute). Paljon tarvitaan tähän jogurttiin aineksia, kun en ole kemisti, en tunne kaikkia ainesosasia.
Otin turkkilaisen luomujogurttipurkin ja katsoin tuoteselosteen. Pastoroitu maito, kerma, hapate Tosin tämä luomu ei ole vegetaarinen.
Alpro soya on pehmeänmakuinen hieman jauhomainen. Tätä voi käyttää konsulentin mukaan esimerkiksi juustokakuissa  rahkan tai kerman asemasta.

Hunajamelonia alpro soyassa
Maustamattomaan soyaan sekoitin kuutioitua hunajamelonia ja ripottelin joukkoon intiaanisokeria  makua ja makeutta lisäämään. Raikasta ja kevyttä. Sopisi myös hyvin vadelmien kanssa ja vadelmajuustokakkuun.

4 kommenttia:

  1. Kauheasti on kyllä aineksia jouduttu laittamaan,että soijamaidosta tulee soijajugurttia,mutta olen tuota ostanut,eikä se hullumman makuista ole. Juustokakkuihin olen käyttänyt sitä Suomessa (vegaanisiin)täällä saa Alpron soijamaitoa ja vanukkaita,mutta tuota jugurttia taas ei saa.Hyvää varmaankin melonin kanssa.

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    Oli oikein sopivaa. Luulisin, että appelsiini ja muut hapokkaat hedelmät sopisivat myös.

    VastaaPoista
  3. Minä olen jäänyt ihan koukkuun tuohon maustamattomaan soijajugurttiin. Syön sitä myslin tai hedelmien kanssa aamupalaksi. Se on jotenkin pehmeämmän makuista kuin normaali maustamaton jogurtti.

    VastaaPoista
  4. Kaisa,
    Se on tosiaan pehmeää ja sitä voi maustella tai lisätä joukkoon mitä mieli halajaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.