lauantai 1. toukokuuta 2010

Wieninleike ja chilikatkarapusalaatti

Wieninleike on vanha klassinen ruoka.  Loukkasin  itävaltalaisia, joiden kansallisruoka wieninleike on, kun valmistin leikkeen porsaanlihasta. Se oikeaoppisesti valmistetaan vasikanlihasta. Itävallassa on kiellettyä käyttää porsaasta valmistetusta leikkeestä nimitystä wieninleike.  Mutta luulen, että tätä blogia ei lueta Itävallassa.
Kauppahallista sain nuijitut leikkeet ja olivatkin hyviä. Oikeaoppisesti paneroin leikkeen kahteen kertaan ja päälle asetin sitruunaviipaleen ja kapriksia.  Alkuruokana oli katkarapusalaattia. Edellisen postaukseni chilikatkaravut olivat käytössä tänäänkin. Aikaa säästyi kun tein eilen ison annoksen kerralla.

Wieninleike

Sopiva määrä porsaan- tai vasikanfileitä otetaan huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Nuiji fileet ohuemmiksi ellet ole ostanut lihamestarilta valmiiksi nuijittuja.  Varaa lautasille panerointiainekset. Noin 1 dl vehnäjauhoja, joihin sekoitat noin 2 tl suolaa, 2 tl paprikajauhetta ja 1 tl mustapippuria,  toiselle lautaselle 2 kananmunaa sekoitettuna mukaan 2 rkl vettä ja kolmannelle lautaselle 1 dl korppujauhoja.
Fileet  kastetaan molemmin puolin tässä järjestyksessä kullakin lautasella siis korppujauhot viimeisenä.
Kuumenna pannulla voinokare ja rypsiöljyä. Paista kohtalaisella lämmöllä (pari pykälää alempana täyttä tehoa) fileet 2-3 minuuttia per puoli. Mielellään yksi filee  kerrallaan.  Kypsinä fileistä on tullut leikkeitä.
Valmistin uunissa kypsyttäen perunaviipaleita. Viipaleille ripaus oliiviöljyä, kierittely, maustaminen paprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla. Kypsytys 200-astetta noin 20 minuuttia.
Leikkeelle lisukkeena vielä sitruunaviipale ja kapriksia.  Ja nauttimaan valkoviinin kera.

Chilikatkarapusalaatti alkuruokana sopi kokonaisuuteen. Sekoitin tammenlehvä- ja rapeaasalaattia, kuorittuja kurkkulohkoja ja ripaus pähkinäöljyä. Ripottelin sekaan salaattisiemeniä ja lohkoin tomaattia. Annoslautasille salaattia ja chilikatkarapuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.