keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Juureskeitto ja rosmariini

Jo huhtikuun lopulla istutuin terassille ruukkuun rosmariinin. Se on viihtynyt terassilla hyvin. Olen napsinut sitä mausteeksi jo muutaman kerran. Mausteeksi se sopii liharuuille erityisesti lammas- ja riistaruokien mausteeksi.
Sitä sopii käyttää marinointiliemissä, peruna-, makaroni-, sieni- ja tomaattiruokiin. Myös hernekeittoon.
Terassiruukusta  sitä on helppo napsaista tarvittava määrä.
Valmistin tänään häränhäntäliemipohjaan juureskeiton. Voimakkaan liemen seuraksi valitsin perusjuureksia porkkanaa, lanttua ja perunaa.








Juureskeitto lihaliemeen

2 porkkanaa, pala lanttua ja iso peruna kuoritaan ja kuutioidaan isohkoiksi kuutioiksi. Kypsennetään  pienessä vesitilkassa, joka juuri ja juuri peittää juurekset.
 Kuorin häräntäntäliemen rasvan pois kokonaan. Kuumensin liemen kiehuvaksi ja lisäsin siivilän läpi kypsien juuresten joukkoon.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.