tiistai 11. toukokuuta 2010

Kaalivuoka makkaralla

Varhaiskaalta ostin perjantaina torilta. Jääkaapissa oli jäljellä vielä toinen kerä. Kokeilin tänään uudenlaista kaalivuokaa ja otin siihen mukaan makkaraa. Wingrenin Suomi-lenkki sopi yllättävän hyvin kaalivuokaan.  Tämä on yksinkertaista arkiruokaa. Tietenkin sen voi valmistaa ja nauttia ilman makkaraakin. Tomaatti-sipulisalaattia oli tuoreena salaattina.

Kaalivuoka makkaralla
500 g varhaiskaalta suikaleina
1 porkkana kuutioina
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
suolaa, oreganoa, maustepippuria
3 munaa
3 rkl vettä
oliiviöljyä
250 g suomilenkkiä
Sekoita suikaloitu kaali, porkkanakuutiot ja silputut sipulit uunivuoassa. Lisää mausteet sekoittaen. Riko kananmunat vatiin ja lisää 3 rkl vettä, sekoita kevyesti. Lisää sekoittaen kaalivuokaan. Pirskottele vuoan pinnalle oliiviöljyä. Kypsennä vuokaa 175-asteessa noin 40-50 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää oliiviöljyä.  Kun ruoka on kypsää viipaloi pinnalle makkaraa. Anna olla uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes makkarat 

 Rahkalätyt kirsikkahillolla maistuivat jälkiruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.