lauantai 8. toukokuuta 2010

Hirvibolognese ja kukkakaalisalaatti

Ruotsalainen Polarica valmistaa makuja koskemattomasta luonnosta, kerrotaan pakastelaatikon kyljessä.  Hirvenkäristyslihapakasteen tuoteseloste kertoi, sisältää hirvenlihaa, vettä ja suolaa. Lisäaineetonta riistalihaa. Löytyyköhän vastaavaa tuotetta suomalaisena.  Valmistin pakkauksen ohjeen mukaan bolognesen pienin muutoksin. Perunasose sopi riistaruuan kumppaniksi. Uudet kukkakaalet ovat pehmeitä ja raikkaanmakusia. Niitä narskuttaa ihan sellaisenaan, mutta sekoitin tänään niistä kukkakaalisalaatin.

Hirvibolognese

1 pkt (240g) hirvenkäristyslihaa
1 raastettu porkkana
1 iso sipuli hienonnettuna
2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
3 dl vettä + 1 lihaliemi fondina
1 dl ketsuppia Heinzin
1/2 dl tomaattipyrettä
puolikas punaista paprikaa kuutioituna
suolaa ja mustapippuria
ruokakermaa
Sulata 2 rkl voita kasarissa. Lisää jäinen käristysliha ja ruskista niin, että siivut irtoavat ja ruskistuvat tasaisesti. Kypsennä muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuullota hienonnetut sipulit ja porkkanaraaste pannulla öljytilkassa. Lisää ne kasariin lihan joukkoon. Kaada mukaan pannun huuhdeliemi. Lisää vettä niin, että ohjeen nestemäärä täyttyy. Liota joukkoon lihafondikuutio.  Lisää mukaan muut ainekset, sekoita. Kypsennä kannen alla hiljakseen noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mukaan ruokakermaa, anna kiehahtaa. Soseuta perunasose.

Kukkakaalisalaatti

Huuhdo ja kuivaa friseesalaatti. Revi se salaattikulhoon ja sekoita joukkoon vinegrette-kastike. Huuhdo kukkakaali ja pilko sopiva määrä nuppuja salaattiin. Viipaloi mukaan tuoretta kurkkua. Yksinkertaisen raikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.