Kävin torilla ja maalaisten pöydästä huomasin ensimmäiseksi korkean vehmaan liperin eli lipstikan. Muistin, että Unelma blogissaan kehui kovin Mysi Lahtisen lipstikkakeittoa, jota oli valmistanut. Päätin ostaa kaksi euroa maksavan maustekasvin. Luin netistä vielä lisää lipstikasta, se sopii keittoihin, kastikkeisiin, pata- ja muhennosruokiin, riisi- ja makaroniruokiin.. Sitä voi käyttää juureksien, lanttu, kaali, kurpitsa ja peruna, maustamiseen sekä juustoihin ja leipään. Istutin liperin terassin isoon ruukkuun.
Samalla kertaa ostin vielä punaista suolaheinää. Lähinnä salaatteihin käytettäväksi. Sekin on nyt ruukussa.
Tänään valmistin häränhäntäliemipohjaan perinteisen ruskean kastikkeen lihapullille.Kastike oli aromikas ja täyteläinen. Haudutin valkokaalta mikrossa ja käytin jo punaista suolaheinää tomaattisalaatissa.
tiistai 18. toukokuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.