tiistai 25. toukokuuta 2010

Bataatti-sardiinivuoka

Kun kaapista otan sardiinipurkin ja ison bataatin, mitä niistä valmistan. Ajattelin toteuttaa näistä uunissa kypsyvän ruuan. Sardiinipurkki näytti kovin pieneltä ison bataatin rinnalla, mutta juuri sopivasti siitä makua lähti. Bataatti on hieman makea ja korostin makeutta ripauksella sokeria. Punasipuli  antoi myös oman kirpeän makeutensa  tähänkombinaatioon.

Bataatti-sardiinivuoka (4 annosta)

1 iso bataatti
1 iso punasipuli
120 g sardiinia öljyssä
sokeria, suolaa, mustapippuria
2 dl ruokakermaa 15%
2 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
sulatejuustoa (esim Philadephia)

Kuori bataatti ja viipaloi se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita sardiinit öljyssään tahnaksi.

Lado voideltuun uunivuokaan kerros bataatteja, kerros punasipulia ja sardiiniseos. Jatka bataattia, punasipulia ja lopuksi bataattia. Ripottele väleihin mausteet sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita ruokakerma-maito-kananmunat ja kaada se vuokaan. Nostele pinnalle sulatejuustonokareita. Kypsennä 200-asteessa noin 50 minuuttia.





Jälkiruoka. Otin pakasteesta viimeiset mansikat. Philadelphia-sulatejuuston notkistin sileäksi vaniljakastikkeella. Kokosin jälkiruuaksi kerroksittain keksimurua, mansikoita ja juustoseosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.