sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Lounaana salaattia ja päivällisenä keittoa

Helluntaisunnuntai oli tänään. Lounaaksi valmistin salaatin, joka oli kesäisen raikas ja siinä näyttelivät suurta roolia pienet paahdetut siemenet. Miten voikin niin pienistä tulla huikaiseva makuosio salaatissa. Kun kokeilette niin huomaatte siementen roolin.
Vaikka oli juhlapyhä tänään, valmistin illalliseksi kaalikeittoa. Kuulostaa arkipäiväiseltä, sitä se ei kuitenkaan ollut. Taas totean, miten yksinkertainen voi olla loistavan hyvää. Nyt taisi keittojen ykköskaartiin nousta kaalikeitto.Paprika-chili koskenlaskijajuustoko sen teki. Pitää vielä vakuuttaa niille, jotka nyrpistävät nenää  kaalinhajulle, että varhaiskaali ei tuoksu poristessaan kattilassa. Jos et usko niin kokeile.


Meloni-mozzarellasalaatti

pehmeää lehtisalaattia
salanovasalaattia
oranssia suippopaprikaa
helmitomaatteja
melonia
mozzarellajuustoa
paahdettuja salaattisiemeniä
kastike oliiviöljy/balsamico mausteina sokeri, suola, mustapippuri
Revi isoon laakeaan vatiin lehtisalaattia ja salanovasalaattia. Pilko mukaan oranssia suippopaprikaa ja puolita sekaan helmitomaatit. Sekoita salaattikastike sakenevaksi. Käytä neitsytoliiviöljyä ja vaaleaa balsamicoa. Pirskottele kastike salaatille. Kuori ja lohko meloni ja levitä palat salaattivatiin. Paloittele mozarella ja levitä salaattiin. Paahda ripauksessa öljyä salaattisiemenet pannulla ja ripottele salaatille. Nauti rapean crustaleivän kera.

Kaalikeitto

500 g varhaiskaalta
2 sipulia
3 porkkanaa
1 l vettä
suolaa
2 kasvisfondipalaa Knorr
1 dl  Koskenlaskija  paprika-chili
Suikaloi kaali. Silppua kuoritut sipulit. Kuori porkkanat ja viipaloi. Laita ainekset kattilaan. Kaada päälle vesi ja ripottele suolaa n 1 tl. Lisää mukaan Knorrin kasvisfondipalat. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää mukaan juusto ja anna sulaa keittoon. Nauti.

4 kommenttia:

  1. Voi etta! Aivan ihanan kuuloisia ja nakoisia resepteja molemmat!

    VastaaPoista
  2. Susa,
    Nopeita herkkuja. Kaalikeittokin oli kuin juhla-ateria. Maku sen tekee.

    VastaaPoista
  3. Minä pitäisin näistä ruuista. =) <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.