perjantai 28. toukokuuta 2010

Hedelmäisiä salaatteja pää- ja jälkiruokana

Ruokaa hieman kevyemmin mutta runsaammin syötiin tänään. Minä rakastan salaatteja. Erilaisten yhdistelmien kokoaminen on hauskaa ja iloista puuhaa. Lounas oli hedelmäsalaattia ja inspiroitua pannukakkua ja salaatti jatkui illallisella. Sekin oli hedelmäinen, mutta pääruokasalaatti leivän kera. Villirucolan, suolaheinän ja luomumintun poimin ruukkutarhasta terassilta salaatteihin mukaan. Salaatin syöminen muistuttaa jo hiukan ahmimista, mutta kevyttä ahmimista.

Hedelmäinen pääruokasalaatti 

Revi kulhoon friseesalaattia ja villirucolaa, sekoita salaattiin vinegrette-kastike. Seuraavaksi kuorin ja paloittelin mukaan cantaloupemelonia ja sitten leipäjuustokuutioita. Kuorin kurkkua, lohkoin hieman tomaattiakin mukaan. Pehmeät kuivatut taatelit viipaloin  ihan vain juuston seuraksi, mutta sopivat ne melonikuutioillekin. Yrtinmakua sain mukaan punaisilla suolaheinälehdillä.
Ja maalaispatonkia ja raikasta vettä. Tätä saa ahmia niin paljon kuin salaattia riittää.

Hedelmäsalaatti

Kuorin omenat ja kuutioin ne höyrystinastiaan. Ripottelin päälle ruokosokeria ja kanelia. Kypsytin mikrossa täydellä teholla 4 minuuttia. Pesin ja lohkoin nektariinit. Yhdistin hedelmät salaattikulhoon ja päälle ripottelin jo kukkivaa luomubasilikaa.

Pannukakku inspiroiden

Sekoitin 2 munaa ja 1 rkl ruokosokeria. Mukaan puolikas ricottojuustopurkin sisällöstä ja noin desin verran raejuustoa ja 4 dl rasvatonta maitoa. Sekoitin vehnäjauhoja sopivan paksuuden verran, sekä ruokasoodaa ja leivinjauhetta, ripaus suolaa ja 3 rkl juoksevaa beceliä. Kaadoin taikinan voidelulle uunipellille. Paistoin 200-asteessa n puolisen tuntia.  Maistui hedelmäsalaatin kera oikein hyvältä.
Pannukakut teen yleensä inspiroiden tavalla " mitä jääkaapista sopivaa löytyy.".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.