lauantai 22. toukokuuta 2010

Aprikoositorttu

Leivoin tänään. Kokeilin,  onko kiertoilmauunini nyt kunnossa. Uuniin on takuuaikana tehty jo kaksi korjausta. Edelleen paistojälki paljastaa, että sama vika on vieläkin uunissa. Kiertoilma puhaltaa yhden kulman tummaksi pinnalta, kun muilta osin torttu on paistunut juuri oikealla tavalla. Kyseessä on ranskankerma-munakuorrute, joka pitää jäädä vaaleaksi. Sinänsä torttu on hyvää ja sopivaksi kypsynyttä, mutta ulkonäkö ei ole paras mahdollinen.
Uuniin on vaihdettu termostaati ja tällä viimeisellä kerralla puhallinosa. Olisin sitä mieltä, että seuraavaksi pitää vaihtaa koko Siemens-uuni.  Tämän kuvan otin todisteeksi uuniliikkeeseen.
Kaikesta huolimatta suosittelen teille tätä torttua. Pohja on muheva ja täyteläinen sekä nopea tehdä. Täytteeksi voi valita mielensä mukaan mitä hedelmiä tai marjoja haluaa. Ranskankerma-munaseos on sopiva kuorrute tortulle.  Yleensä tämäntyyppiset leivonnaiset paistetaan torttu-piirakkavuuassa, mutta suosin itse irtopohjavuokaa. Tortusta on hyvä leikata paloja ja sopii hyvin tarjoilulautaselle.  

Aprikoositorttu

Pohja
150 g juoksevaa Beceliä (voit käyttää margariiniakin)
1 !/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Kaada esim irtopohjavuokaan Jos et käytä silikonivuokaa, voitele vuoka.
Täyte
1 prk aprikooseja
iso päärynä
Kuori ja viipaloi päärynä, levitä pohjan päälle Valuta aprikoosit ja levitä pohjan päälle.
2 dl ranskankermaa
1/2 dl maitoa
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
Sekoita ainekset sileäksi ja kaada hedelmien päälle vuokaan.
Kypsennä 170-asteessa 40-50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.