lauantai 29. toukokuuta 2010

Uunisiika ja mansikka-juustosalaatti

Kävin tänään ostoksilla kauppahallissa ja torilla. Ostokseni maksoivat Kauppahallissa yhteensä 15,30 euroa,  siika maksoi 8,60 ja 4 kpl possupihvejä 6,70. Kauppatorin ostokset,  litra mansikoita, friseesalaatti, salanovasalaatti, 3 isoa päärynää, 1 kurkku, 6 tomaattia, nippu kesäsipulia  ja italialaisia uusiaperunoita vajaa kilo kaikki yhteensä 9,90 euroa. Lisäksi ostin vielä 6 sipulia ja pienehkön lantun 2 euroa ja kolmannesta tiskistä ison valkoisen nauriin 1,90 euroa.  Ostokseni tekivät 29,10 euroa yhteensä. En usko, että olisin marketissa saanut tuon määrän tavaraa tähän hintaan. 
Kypsytin siian täytettynä uunissa. Kauppahallin kalamyyjä suomusti siian ja kysyi haluanko sen maustettavaksi.
Siian sisään sujautettiin  merisuolaa, pippuria, tuoretta tilliä ja sitruunalohkoja. Päälle vielä ripaukset suolaa ja pippuria.  Kala sai maustua jääkaapissa kolmisen tuntia ennen kypsentämistä. Lisäsin sisään vielä kesäsipulin vihreää vartta.

Uunisiika, uusia perunoita ja salaattia  

Valmiiksi täytettyyn siikaan lisäsin ennen uuniin menoa kesäsipulin vihreää vartta pilkottuna.sekä oliiviöljyä. Kypsensin kalan voidellussa vuuassa 200-asteessa noin 20 minuuttia. Kuorin nahan kypsän kalan pinnalta ja ripautin hieman merisuolaa.

Italialaiset uudet perunat pesin hyvin ja viipaloin ja ripautin pinnalle jienoa merisuolaa. Kypsensin perunat mikrossa höyrystimessä täydellä teholla 8 minuuttia.
Salaatiksi sekoitin friseesalaattia ja salanovaa sekä pilkottua kesäsipulinvartta. Ripsautin päälle oliiviöljyä, vaaleaa balsamicoa, suolaa ja sokeria ja sekoitus. Lohkoin pinnalle tomaattia, kurkkua ja höyrytettyä päärynää suikaleina.

Mansikka-juustosalaatti

Mansikat olivat andalucialaisia, joten huuhdoin ne kylmän veden alla. Lohkoin mansikat ja puristin niille limemehua, ripsautin mukaan  hieman sokeria. Kuutioin leipäjuustoa ja kasasin annoskulhoihin salaatiksi kerroksittain mansikoita ja juustoa.

4 kommenttia:

 1. Todella herkullisen ja raikkaan näköistä. Olet taas kerran loihtinut ihastuttavat viikonloppuruoat. Tästäpä hyvät vinkit.

  VastaaPoista
 2. Kiitos A(nonyymi), siika oli kevyttä ja hyvää. Höyrystimellä, se on kannellinen silikonivuoka, saa kypsytettyä mehukkaat perunat nopeasti.

  VastaaPoista
 3. Ruoka näyttää hyvältä, maistui ilmeisesti myös?
  Minusta meidän torilla on kaikki kalliimpaa kuin marketeissa. Mansikkalaatikotkin ostan kesällä markettien pihamyynnistä halvemmalla. Mutta meillä onkin surkean pieni tori, sivussa ja kauppiaiden mukaan puuttuu torikulttuuri. Voi olla, mutta syrjässä se ainakin on. Tykkään käydä kesällä ostamassa torilta suoraan niiltä maanviljeliöiltä, jotka myyvät suoraan autonsa takakontista pienen pöydän ääressä omia tuotteitaan.

  VastaaPoista
 4. Katriina,
  Siika oli kevyttä ja maistuvaa, ennenkaikkea tuoretta. Se on kaiken a ja o hyvään lopputulokseen.
  Turussa on torihinnat edullisempia ja tavara tuoretta. Toripäivän lähetessä loppuaan tuotteita saa puoli-ilmaiseksi.
  Täälläkin on maalaisilla omat pöydät, niissä on pikkupalstoilla viljeltyjä tuotteita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.