torstai 20. toukokuuta 2010

Savulohisalaatti ja ruohosipuli

Ruohosipuli on kasvanut jo kukintavaiheeseen. Sen olen aikoinaan istuttanut ulos iirispenkin reunalle Ruohosipulia voi käyttää melkein ruokaan kuin ruokaan paitsi ei jälkiruokiin.  Salaatteihin, salaatinkastikkeisiin kala- ja kasvisruokiin, voileiville ja moneen moneen muuhun. Ruohosipulini avaa pian lilat kukkansa. Kukkia voi käyttää sipulin tavoin. Salaatissa ne ovat myös kauniina koristeena samoin voileivillä.
Tänään valmistin illalliseksi savulohisalaatin ja sen kastikkeessa käytin ruohosipulisilppua. Tilli ei ole mikään suosikkimausteeni, joten korvasin sen ruohosipulilla.






Savulohisalaatti

Friseesalaattia, punasipulisilppua, oliiviöljyä ripaus, hieman suolaa ja sokeria sekä mustapippuria. Sekoitetaan.
Nauvolaista savukirjolohta viipaleina. Tomaattia lohkoina ja kurkku suikaleina. Asetetaan salaatin päälle.





Varsinainen kastike salaatille tarjotaan erillisestä kulhosta.  Turkkilaista maustamatonta jogurttia, ripaukset suolaa ja sokeria. Dijon-hunajasinappia. Lopuksi sekoitetaan joukkoon ruohosipulisilppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.