keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Parsa-papusalaatti

Ateriasalaatit ovat maistuvia. Varsinkin tällaisena aurinkoisena ja lämpimänä päivänä, kun voi istua  terassilla ja nauttia sekä lintujen laulusta, keväisestä vihreydestä ja hyvästä salaatista. Joka sekin pursuaa kevään vihreyttä ja elinvoimaa. Kipinän tähän salaattiin sain Elle-lehden Pipsa Hurmerinnalta. Pipsa kirjoittaa ruokablogia Ellessä. Jos kiinnostaa linkki löytyy tästä blogini sivupalkista. Ostin gogreenin valkoisia isoja papuja, pienetkin sopivat. Erinomainen ja ruokaisa ateriasta käyvä salaatti.  Salosen  täysjyväpatonkia valitsin seuraksi ja juomaksi vettä.

Parsa-papusalaatti 4:lle

1 puntti parsaa
1 rasia (380g) isoja valkoisia papuja
1 nippu rucolaa
1/2 punttia persiljaa
1/2 sitruunaa
neitsytoliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria
nokare voita
Pese parsat ja leikkaa niiden kova kanta pois. Leikkaa parsat vinosti kahteen osaan. Jos haluat voit kuoria ohuelti tyviosat. Keitä parsoja 3-4 minuuttia kiehuvassa, runsaassa vedessä, jonka olet maustanut sokerilla, voilla ja teelusikallisella suolaa.
Laita valmiiksi kulho, jossa on jääkylmää vettä ja jääpaloja. Nostele parsat jääkulhoon suoraan kattilasta.  Näin ne pysyvät vihreinä ja rapeina.
Valmista salaatille kastike, neitsytoliiviöljyä, puolen sitruunan mehu, suolaa, mustapippuria ja sokeria ripaus.
Valuta pavut huuhtomalla ne nopeasti hanan alla. Nosta parsa salaattikulhoon, levitä joukkoon huuhdeltu rucola.  Ripottele pinnalle persiljanuppuja. Pirskottele sekaan salaattikastike. Lopuksi levitä salaatille pavut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.