torstai 27. toukokuuta 2010

Broilerileike jogurttimarinoituna

On jo aikaa broileriateriasta. Ajattelin valmistaa uunissa kypsytettävää broileria, mutta kovin huonot valikoimat olivat marketissa marinoimattomista naturel broilerista. Saksalaista broileria en halunnut valita, joten päädyin kotimaisiin marinoimattomiin broilerileikkeisiin. Broileri kypsyi uunin sijasta liedellä. Ohessa tarjottuun salaattiin lohkoin nektariineja, jotka sopivat kokonaisuuteen hyvin.

Broilerileike jogurttimarinoituna
3 kpl broilerileikeittä naturel
1 iso sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 dl turkkilaista jogurttia
loraus ruokakermaa
1-2 tl chiliä jauheena
2 tl   juustokuminaa
suolaa
oliiviöljyä

Sekoita jogurtti, ruokakerma, murskattu valkosipuli ja mausteet.  Lisää broilerileikkeet marinaadiin ja anna marinoitua jääkaapissa tunti tai vaikkapa yön yli.  
Suikaloi sipuli ja kuullota se öljyssä.  Ruskista marinoidut broilerit öljytilkassa, ripottele pinnalle hieman suolaa ja kaada joukkoon marinadiliemi. Lisää mukaan kuullotettu sipuli ja hieman vettä. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi.
Keitä pitkäjyväistä riisiä lisukkeeksi. Sekoita vihreä salaatti, joukkoon sopivat nektariinilohkot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.