sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Possupihvit ja uunijuurekset - mansikkajogurtti

Edellisessä postauksessa kerroin, että ostin vähärasvaiset possun kasslerpihvit. Lihamestari oli ne jo valmiiksi nuijinut. Valitsin pinosta parhaat. Kypsytin uunissa juurekset, lanttua, porkkanaa ja valkoista naurista.
Sekoitin luomujogurtista ja tuoreista mansikoista kevyen jälkiruuan.

Possupihvit ja uunijuurekset

Ensimmäiseksi kuorin lanttua, porkkanat ja valkoisen nauriin. Suikaloin juurekset ja ladoin voideltuun uunivuokaan. Kesäsipulien valkoiset sipuli halkaisin mukaan ja lisäksi yrttimaasta noudin silputtavaksi ruohosipulia ja ruukuista rosmariinia ja timjamia.
Juureksille pirskottelin hyvää oliiöljyä, hienoa merisuolaa. Riivin rosmariininoksasta lehdet mukaan ja samoin lisäsin joukkoon tuoretta timjamia. Lopuksi päälle hieman hunajaa ja vaaleaa siirappia. Kypsytysaika uunissa 200-asteessa noin 40 minuuttia.
 Kun juurekset kypsyivät uunissa, valmistin pihvit. Otin ne hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Maustoin pihvit grillimausteella, chilijauheella  ja mustapippurilla. Paistoin pihvejä  keskilämmöllä noin 2 minuuttia per puoli. Lisäsin suolan siinä vaiheessa, kun käänsin pihvin. Nostin ne vielä 10 minuutiksi uuniin jälkikypsymään alimmalle tasolle.
Tein klassisen kastikkeen, siivilöin pannuhuuhdeliemen ja suurustin maizenasuurusteella. Lisäsin mausteiksi suolaa, chilijauhetta ja mustapippuria. Lopuksi ruokakermaa maun mukaan. Maista kastikkeen maku.

Mansikkajogurtti  

Tuoreet mansikat huuhtelin ja lohkoin, puristin joukkoon limemehua.Lisäsin mansikoille palmusokeria ja soseutin ne. Turkkilainen luomujogurtti on aika paksua, joten notkistin sitä vaniljakastikkeella. Sekoitin joukkoon mansikkasoseen. Nostelin annoskulhoihin ja päälle muutama mansikkalohko ja basilikaa.
Itse sekoitettu jogurtti on moniverroin parempaa kuin  valmiit ohuet jogurtit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.