Autinko paistoi tänään aamun sateen jälkeen. Kevät etenee kohisten. Vaahtera availee kukkiaan . Oikeastaan pidän vaahterasta kukkivana melkein enemmän kuin täydessä lehdessä olevana. Puun rungot ja oksat pääsevät esille kukinnan aikana.
Tänään valmistin ruokaa broilerin ohutleikkeestä. Täytin ne paprika-chili Koskenlaskija-juustolla. Halusin valmistaa perunat uunissa samalla, kun jälkikypsytän broilerileikkeet. Valitsin lisukkeiksi valkosipuliperunat. ja rucolasalaatin..
Juustotäytteiset broilerileikkeet
Ota broilerileikkeet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Ripottele mausteeksi suolaa, paprikajauhetta, chiliä ja mustapippuria. Nostele leikkeelle paprika-chili Koskenlaskijaa, levitä tasaiseksi. Taita leike kaksinkerroin.
Ruskista leikekolmio oliiviöljyssä. Laitoin pannulle kaksi valkosipulinkynttä kuorittuna antamaan makua.
Kun broilerikolmiot ovat molemminpuolin ruskistuneet sopiviksi, nosta ne uunivuokaan. Huuhdo pannu vesitilkalla siivilän läpi mukaan vuokaan. Anna broilerin kypsyä uunissa 20 minuuttia.
Valkosipuliperunat valmistan yksinkertaisella tavalla. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lado ne öljyttyyn uunivuokaan. Sekoita 2 dl ruokakermaa pilkotut valkosipulinkynnet 2 kpl ja 1 tl suolaa. Kaada seos perunoille. Anna kypsyä 200-asteessa kypsiksi, sekoita kerran paiston aikana. Kermaseos riitti 6 isohkoon perunaan.
Rucolasalaatti. Huuhdo salaatti ja kuivaa. Pilko lehden varret ja nosta salaatti vatiin. Pilko mukaan tomaattia. Mausta mustapippurilla ja ripottele tomaateille sokeria. Ripsottele päälle neitsytoliiviöljyä. Nostele päälle lopuksi kuoritun kurkun viipaleita.
torstai 13. toukokuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.