perjantai 14. toukokuuta 2010

Siskonmakkarapasta

Aurinkoinen päivä jatkui tänäänkin. Iltapäivällä alkoi pienoinen tuulenmyräkkä ja taivaalle nousivat sadepilvet esiin. Ripsautti hieman vettä. Vielä on pilvistä, mutta lämmintä.
Ostin siskonmakkaroita ja päätin valmistaa niistä jotain muuta kuin keittoa. Selailin nettiä, sieltä löytyi keitto- ja kastikeohjeita. Olin jo luovuttamassa, kunnes klikkasin KotiPellervon sivuille. Siskonmakkarapastaa siellä oli tehty. Sitä piti siis kokeilla  Soveltelin hieman ohjetta.

Siskonmakkarapasta

250 g kierteistä pastaa
1 sipuli

1 iso valkosipulinkynsi
1 dl vettä
500 g siskonmakkaroita
1 pss pakasteherneitä
2 dl ruokakermaa
mustapippuria ja chiliä
1 iso tomaatti
tuoretta basilikaa
Suikaloi sipulit. Kuumenna kasarissa 1 dl vettä ja hauduta siinä sipulisilppua 2 minuuttia. Puserra mukaan siskonmakkarat. Kuumenna sekoittaen ja anna porista 5 minuuttia. Lisää joukkoon pakasteherneet jäisinä, anna porista pari minuuttia. Kaada mukaan ruokakerma, mausta mustapippurilla ja chilijauheella. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää kuutioitu tomaatti ja saa kiehua vielä pari minuuttia. Ripottele annoksille tuoretta basilikaa.
Pastakastike porisee kasarissa.

2 kommenttia:

  1. Kiitti ohjeesta. Tuota on pakko kokeilla iänikuisen keiton asemesta! Kiva ruokablogi sulla :)

    VastaaPoista
  2. Niina,
    Sama ajatus minullakin oli, halusin tehdä jotain muuta kuin keittoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.