Luin MTV3 Makuja resepteistä, että Sami oli höyryttänyt hedelmiä voitaikinakuppeihin. Innostuin asiasta ja valmistin viikonloppuna tätä jälkiruuaksi. Lehtitaikinaa löysin pakastimesta, joten sekin tuli käytettyä.
Tänään taas höyrytin hedelmiä mikrossa. Silikoninen höyrystinastia on todella kätevä. Neljässä minuutissa saan kypsät hedelmäkuutiot kiisselille, jälkiruokasalaatteihin ja leivontaan. Tänään tarjosin ohrakkaalla suurustetun kiisselin ohessa höyrytetyt hedelmät.
Hedelmäkuutiot voitaikinakupissa
Höyrytys
1 iso vihreä omena
2 pientä päärynää
1/2 sitruunan mehu
1 prk (pieni) ananasta
vaniljasokeria
ripaus chiliä
nokareita voita
mintunlehtiä
Kuori ja kuutioi hedelmät, pirskota hieman sitruunaa mukaan ja sekoita vaniljasokeri. Nostele hedelmäkuutiot ja ananaspalat höyrystinastiaan, ripauta mukaan hieman chiliä. Kaada sekaan myös ananasmehu.Päälle muutama nokare voita.Kypsytä täydellä teholla mikrossa neljä minuuttia.
Voitaikinakupit
Käsittele pakastetaikina paketin ohjeen mukaan. Kauli levyt. Tein kupit yksinkertaisella tavalla. Käytin kahta pyöreää astiaa, isompi oli jälkiruokakulho ja pienempi juomalasi. Isommalla muotilla painoin ensin pyöreän osan ja pienemmällä muotilla pohjan. Kaulin pohjaa hieman isommaksi ja voitelin pohjan kananmunalla. Asettelin reunaksi pyöreän reunasuikaleen. Voitelin munalla. Paistoin 200-asteessa 15 minuuttia.
Lopuksi jäähtyneet kupit täytetään hedelmäkuutioilla, päälle tomusokeria ja mintunlehtiä.
Maitokiisseli
5 dl maitoa tai kookosmaitoa
5 rkl ohrakasta
4 rkl sokeria
Sekoita ohrakas vesitilkkaan ja sekoita maidon joukkoon. Lisää mukaan sokeri. Kuumenna ja keitä 2 minuuttia. Kaada annoskulhoihin jäähtymään.
Höyrytä kuutioina 2 omenaa ja 2 päärynää, purista päälle 1/2 sitruunan mehun. Sekoita mukaan tomusokeria ja vaniljasokeria. Kypsennä mikrossa 4 minuuttia.
maanantai 17. toukokuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Satuin näkemään tämän televisiossa. Hauska nähdä, että se onnistui. Hyvältä näyttivät sinunkin kuppisi.
VastaaPoistaMinua kiinosti etenkin tuo chili. Thaimaassahan jälkiruokahedelmät, ananas, mango, mansikka jne usein dipataan suola-sokeri-chili (tai pippuri)-seoksessa. Etenkin puoliraakaan mangoon ja pikkukirpeään ananakseen se sopi erinomaisesti.Laitoitko chiliä? Miltä maistui?
mm,
VastaaPoistaLaitoin noihin voitaikinakuppihedelmiin chiliä. Oikeastaan se ei maistunut tulisena sieltä, mutta taittoi ananaksen makeaan makua sopivasti.
Kiisselillä oleviin hedelmiin en laittanut. Vaniljasokeri tomusokerin kanssa riitti mukavasti. Voisin lisätä kanelia ja inkivääriä näihin seuraavalla kerralla.