maanantai 31. toukokuuta 2010

Oolannin pannukakku

Tänään en laittanut ruokaa ollenkaan. Kävimme syömässä ulkona siis ravintolassa. Ei mitään kovin erikoista. Syötiin Kultainen Hirvi-nimisessä ravintolassa omavalintaiset pizzat neljällä täytteellä. Valitsin kebab-lihaa, parsaa, mozzarellaa ja persikkaa.   Eikö kuulosta aikamoiselta yhdistelmältä, mutta se toimi yllättävän hyvin.
Syömme pizzaa muutaman kerran vuodessa ja totesin, että seuraavan kerran syödään aikaisintaan elokuussa.
Jostain syystä pizzan syönti vaatii pitkän tauon että se maistuisi taas. 
Selailin kuva-arkistoani ja löysin muutama viikko sitten tekemäni Oolannin pannukakun. Tämä on nopea ja kevyt pannukakku. Ohjetta on helppo soveltaa tyyliin mitä jääkaapissa on.


Oolannin pannukakku

3 dl rasvatonta maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g raejuustoa
3 munaa
3 rkl  sokeria
1 tl kanelia
25 g beceliä juoksevaa

Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa
Vatkaa jauhot maitoon. Lisää suola. Anna turvota 15 min. Lisää raejuusto, munat, sokeri, kaneli ja becel. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Paista 200-asteessa 20-30 minuuttia. Tarjosin nyt kirsikkahillolla, mutta seuraavalla kerralla mansikat maistuvat tämän pannukakun kera.

2 kommenttia:

  1. Viikonloppuna Ahvenanmaalla söimme tällaista pannukakkua. Raejuustosta tehdystä en ole ennen kuullut, mutta joskus manna- tai riisipuurosta... Raejuusto tuntuu hyvältä vaihtoehdolta.

    VastaaPoista
  2. mm,
    Raejuusto on kevyt raaka-aine pannukakussa, jos kaloreita haluaa laskea. Mutta maussa ei kyllä menetä mitään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.