perjantai 7. toukokuuta 2010

Rahkapannukakku

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, olin ostanut venäläistä Exquisa maitorahkaa kaksi purkkia. Toinen oli mustikalla maustettua ja toinen naturellia. Koska en erityisemmin pitänyt koko rahkasta, päätin valmistaa siitä tänään jotain ja mieluimmin kypsentämällä. Yksinkertaisin vaihtoehto oli lopulta pannukakku. Siitä tuli ihan hyvää. Syötiin kahvin kera jälkiruokana. Käytin myös rusinoita ja mantelirouhetta. Nekin oli hyvä käyttää pois komerosta ennenkuin aika tekee tehtävänsä. Pääruuaksi paistoin jauhelihapihvit ja tein sipulisen salaatin.
Ostin tänään erittäin hyvää leipää, Jokioisten Leipä Oy:n  maalaisciabattaa. Elintarvikelakossa on se hyvä puoli, että kauppojen hyllyillä on entistä suurempi valikoima pienten leipomoiden tuotteita. Yleensä suosin pienten leipomoiden tuotteita. Syystä, että ne ovat vain maistuvampia.

Rahkapannukakku
n 3 dl maitoa
n 3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl margariinisulaa
1 tl kristallisuolaa
Täyte
2,5 dl maitorahkaa
2 munaa
1/2 dl ruokakermaa
1 dl rusinoita
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua ja kuoriraastetta
Valmista pannukakkutaikina. Anna turvota puolisen tuntia. Levitä taikina leivinpaperilla päälystetylle uunipellille. Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Sekoita täyteaineet. Levitä puolikypsän pannukakun päälle. Jatka paistamista, kunnes on kypsää.
Jauhelihapihvi ja sipulisalaatti tuorekurkkuvoileivän kera riitti pääruuaksi tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.