maanantai 3. toukokuuta 2010

Punajuurikeitto

Tänään oli kevyen keiton vuoro. Keräilin kaapista raaka-aineet työpöydälle, miten nopeaa ja yksinkertaista oli valmistaa ja kypsyttää tämä keitto. Ei kuullotuksia, vaan kaikki kattilaan kasvisliemi päälle ja hautumaan.
Tähän aikaan, aurinkoisina päivinä,on hauskaa retkeillä rauhoittumaan kauniiseen luontoon. Tämä keitto sopii erinomaisesti termariin retkievääksi. Lämmin keitto ja mehevää leipää, maistuu todella hyvältä ulkona.

Punajuurikeitto 
n 6dl kasvislientä fondista
2 isoa perunaa
1 iso omena

1 iso sipuli
300 g etikkapunajuuria
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl provenceyrttimmaustetta
2 dl ruokakermaa 13%
Kuori ja kuutioi perunat, omena ja sipuli. Valuta punajuuret etikkaliemestä, lohko tarvittaessa.  Laita kasvikset, kasvisliemi ja mausteet kattilaan. Hauduta noin 20 min. Soseuta ja lisää ruokakerma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.