lauantai 22. toukokuuta 2010

Paistettua kirjolohta ja lämmin tomaatti-sipulisalaatti

Kalan vuoro oli tänään. Ostin vaihteeksi kirjolohta. Eikä ollenkaan huono valinta tomaatti-sipulisalaatin seuraksi. Ruotsalaiset uudet perunat olivat tulleet kauppaan. Kokeilin miten ne maistuvat tähän kombinaatioon. Ja maistuivathan ne oikein hyvin.  Pitää ottaa uusiksi tämä taas suomalaisten uusien perunoiden kanssa.

Kirjolohta ja lämmin tomaatti-sipulisalaatti

450 g kirjolohta
suolaa ja voita
Leikkaa kalasta parin sentin paksut viipaleet, jätä nahka mukaan. Mausta molemmin puolin suolalla. Paista lohiviipaleet kuumassa voissa molemmin puolin minuutin verran per puoli.
3 tomaattia
1 iso punasipuli
1/2 dl rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicoa
1 rkl sokeria
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Sekoita keskenään rypsiöljy, balsamico, sokeri, mustapippuri ja suola.
Kuori punasipuli. Viipaloi tomaatit ja punasipuli. Sekoita ne balsamico-öljyliemeen. Laita seos pieneen kattilaan ja kuumenna hiljalleen, kasvikset saavat pehmetä. Tarjoa lämpimänä kirjolohen kanssa.
Pese uudet perunat huolellisesti ja keitä kypsiksi. Sopivat hyvin kirjolohen annokseen..

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen ruoka-annos ja maistuukin yhtä herkulliselta. Kotona-kokki yllättää päivä toisensa jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos anonyymi. Hyvää olikin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.