Salaatteja tulee nyt tehtyä peräjälkeen, mutta syykin on selvä. Tänään en käynyt kaupassa, vaan päätin jo töissä että teen ruokaa kaapintyhjennys-periaatteella. Loppujen lopuksi yllätyin itsekin miten sopivasti raaka-aineet löytyivät. Niitä oli jopa liiaksi asti. Tulipa hyvä mieli, kun jääkaapissa ei loju enää mitään jämiä. Huomenna saan aloittaa puhtaalta pöydältä. Nimesin tämän salaatinomaisen ruuan perjantaisalaatiksi.
Perjantaisalaatti
kypsiä perunoita
amerikanpekonia 1/2 pkt
punasipulia
aurinkokuivattua tomaattia
porkkana
lanttua pala
kurkkua
herkkukurkkua
vuohenjuustoa
päärynää
päälle rucolaa, punaista suolaheinää
Ruskista ilman öljyä viipaloitu amerikanpekoni rapeaksi ja nosta talouspaperin päälle, se imaisee liiat rasvat pois.Viipaloi punasipuli pannulle, jossa ruskistit pekonin, kuullota hetki ja lisää mukaan viipaloidut perunat ja pilkottu aurinkokuivattutomaatti. Kuullota hetki ja tee samoin kuin pekonille, anna liian rasvan imeytyä talouspaperiin.
Raasta porkkana ja lanttu, nostele ne tarjoiluvadille keoiksi. Kuori ja paloittele kurkku. Paloittele herkkukurkku. Viipaloi vuohenjuusto ja kuori ja viipaloi päärynä. Nostele ainekset omiksi ryhmikseen vadille. Vuohenjuusto ja päärynä sopivat hyvin keskenään. Lopuksi yrttiruukuista napsaistua rucolaa ja suolaheinää pinnalle.
Lohko tomaattia omaan kulhoon ja silppua päälle ruohosipulia. Stockmanin Halonhakkaajan leipä sopi tälle salaatille mukavasti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tosi ihana blogi. :) Löysin paljon ohjeita joita aion kokeilla.
VastaaPoistaKiitos sinulle anonyymi. Mukava, kun sait inspiraatiota kokeiluun.
VastaaPoista