keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Maalaissalaatti

Tänään maistui ruokaisa ateriasalaatti jopa kesäiseltä. Leikkasin pihan kukkapenkissä kasvavasta ruohosipulista ison tukun tuoretta ruohosipulia salaattiin. Eilisestä jääneet  italialaiset uudet perunat saivat uuden elämän salaatissa. Tammenlehti- ja friseeasalaatti oli salaatin vihreä runko, kastikkeena vinegrette.  Jääkaapista nappasin mukaan vielä loput avatusta fetajuustopaketista.

Lämmin maalaissalaatti   
Näin kokosin salaatin.
Kuutioin vähärasvaista amerikanpekonia ja ruskistin sen omassa rasvassaan pannulla. Lisäsin joukkoon  sipulisilpun ja viipaloidut kypsät perunat. Kuullotin hetken ja jätin odottamaan lieden lämpöön.
Huuhdoin ruohosipulin ja salaatit. Revin tammenlehväsalaatin ja rapean friseesalaatin kulhoon, silppusin mukaan ruohosipulin. Sekoitin joukkoon vinegrettekastikkeen. Jätin keskelle kulhoa tilaa ja nostelin siihen lämpimän pekoni-, peruna- ja sipulisekoituksen. Viipaloin salaattiin kuorittua kurkkua ja tomaattia. Lopuksi kuutioin fetajuustoa mukaan. Unohtui melkein, lohkoin pöydässä mukaan vielä makean appelsiinin.
Leipänä oli Rostenin Grusta-moniviljapatoni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.