torstai 6. toukokuuta 2010

Kasvisjauhelihakeitto

Aamulla katselin MTV3:n Makuja Maijan kokkausta. Hän valmisti jauhelikeittoa, johon tuli sekä kukkakaalta että varhaiskaalta ja myös muita kasviksia. Keitto näytti sen verran herkulliselta, että kävin ostamassa torilta kasvikset ja kauppahallista jauhelihan. Aika nopeasti keitto valmistui töistä tullessa. Pilkkomista, kuullottamista ja kypsentämistä. Sitä se pääpiirteittäin on keiton teko. Olipas muuten hyvää, kannattaa kokeilla.  Jälkkäriksi maisteltiin ulkomaalaista valmista mustikkarahkaa. Arvelisin, että tuote on venäläistä. Valmistusmaamerkinnät puuttuivat, mutta www.exquisa-russia.ru paljastaa maan Venäjäksi.  Kyllä naturelrahkaan itse kasattu rahka on parempaa.   

Kasvisjauhelihakeitto

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1/2 l ( 200g) kaalisuikaletta
1 l (200g) kukkakaalipaloja
2 porkkanaa kiekkoina
2 tomaattia kuutioina
1 tl suolaa
1 tl basilikaa kuivattua
1/4 tl valkopippuria
n 1 l vettä
2 rkl oliiviöljyä
200 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria (ei ap-ohjeessa)
persiljaa
Hienonna sipuli, suikaloi kaali ja paloittele kukkakaali. Kuori porkkanat ja leikkaa kiekoiksi. Aloita keittokattilassa kuullottaminen lisää kuumaan oliiviöljyyn ensin sipuli, hetken kuluttua porkkanat sitten kaalet. Kuullota, mutta älä ruskista. Lisää suola ja mausteet.  Kuutioi tomaatit ja lisää kattilaan.  Lisää vesi ja anna kasvisten kiehua hiljakseen kypsäksi. Ruskista sillä aikaa jauheliha oliiviöljyssä. Lisää suola ja maustepippuri.
Kun kasvikset ovat sopivan kypsiä, lisää joukkoon jauheliha, Keitto on nyt valmista.

Mustikkarahka oli jälkiruokana. Mustikat rahkan päällä ovat omasta pakasteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.