perjantai 19. lokakuuta 2012

Punasipuli-anjovispiirakka

Oli aika leipoa tänään. Punasipulia oli runsaasti kaapissa, joten päädyin suolaiseen.
Kuten aikaisemmin olen jo maininnut suolaiset piirakat maistuva parhailta vasta leivottuina ja lämpiminä.
Tämä piirakka sopi tänään hyvin ateriana. 
Tein friseesalaatista lisukkeen, se raikasti mukavasti.
Pohjataikina sopii hyvin sekä suolaiseen että makeaan leipomiseen.
Kokeilen sitä seuraavaksi puolukan kanssa.

Punasipuli-anjovispiirakka

pohja
75 g voita
2 1/4 dl tattarijauhoja
vajaa tl ruususuolaa
2 rkl kylmää vettä
Kuutioi voi, sekoita kuivat aineet voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi.  Muotoile taikinasta ovaali paksuhko pallukka. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.
täyte
600 g punasipulia
rypsiöljyä
1 prk (100g) anjovisfileitä ja tilkka lientä
6-8 kpl  tummia oliiveja pilkottuna
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
mustapippurirouhetta
Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kaada pannulle rypsiöljyä ja kuullota sipulirenkaita miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Mausta sipulit pippurilla ja timjamilla. Lisää mukaan balsamico, anjovislientä ja sokeri. Sekoita ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 20 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
Painele taikina voideltuun vuokaan (halkaisija n22-24 cm)  ja laita vuoka jääkaappiin.
Kun sipulit ovat karamellisoituneet,  lisää sekaan oliivit  ja noin puolet anjovisfileistä. Sekoita ja kypsennä kunnes anjovikset ovat sulaneet sipuleiden joukkoon. Tarkista maku.
Levitä täyte tasaisesti piirakkapohjalle ja asettele loput anjovisfileet päälle.  Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.. Anna vetäytyä hetki. Ripottele pinnalle persiljaa.  Tarjoa salaatin kera lämpimänä.

3 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Mistä olet keksinyt näin hyvänkuuloisen reseptin?

    VastaaPoista
  2. Resepteissä ei kai varsinaisesti ole tekijänoikeuksia, mutta mielestäni on hyvin epäkohteliasta kopioida toisen ohjeita kertomatta alkuperää. Tämähän on Jokihaan resepti...

    VastaaPoista
  3. Anonyymi,
    luimunpupu,

    Ei ole tekijänoikeuksia, sen olen huomioinnut.
    Jokainen kokkaaja lukee keittokirjoja, reseptejä, lehtiä ja soveltelee mielenkiintoisia reseptejä.
    Olen kai joskus lukenut tämänkin reseptin ja muokannut sitä keittiööni sopivaksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.