sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kylmäsavulohirisotto

Vieläkin muistelen äsken syömääni risottoa. Voiko enää parempaa risottoa löytyä ?
Risotto oli juuri sopivan kypsää, ei puuromaista, vaan sopivan mehukasta.
Kylmäsavulohi sopii erinomaisesti, varsinkin kun en käyttänyt kalalientä vaan kasvislientä.
Valkoviinivalinnalla on myös osansa lopputuloksesta. Valitsin puolimakeaa valkoviiniä,
joka sopi risoton seuraksi ruokaviininä.

Kylmäsavulohirisotto  3:lle 

7 dl kasvislientä
1 sipuli
öljyä

3 dl pitkäjyväistä riisiä
1/2 dl valkoviiniä
75 g kylmäsavulohta
1/2 dl kuohukermaa
tuoretta timjamia
15  g voita
(suolaa)

Kiehauta kasvisliemi (käytin knorrin fondipalan). Silppua sipuli. Kuumenna öljy kattilassa tai pannussa. Lisää sipuli ja kuullota parisen minuuttia. Lisää riisit ja sekoita parisen minuuttia, kunnes öljy on imeytynyt riisiin. Hulauta valkoviini joukkoon ja anna sen höyrystyä riisiin. Lisää kiehuvaa kasvislientä vähän kerrassaan sekoittaen, kunnes risotto on melkein kypsää. Suikaloi lohi ja lisää risottoon. Lisää tuore timjami ja kerma. Sekoita varovasti risottoa, kunnes lohi ja kerma ovat mukautuneet joukkoon.  Lopuksi lisää voinokare ja sekoita risotto pehmeän  kiiltäväksi. Tarkista maku. Suolaa ei mielestäni tarvinnut lisätä. Leikkaa annoslautasille sitruunaviipale.

Kuvassa valitsemani ranskalainen valkoviini. Se sopii myös jälkiruokaviininäkin.

1 kommentti:

  1. Ihana ruoka! Eikös tähän kävisi myös se Arborio -riisi?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.