lauantai 27. lokakuuta 2012

Porkkana-kesäkurpitsamuffinsit

Leivoin tänään kevyet muffinssit.  Kevyet siinä mielessä, että rasvana oli auringonkukkaöljyä
eikä  maustamaton jogurttikaan sisällä rasvaa kerman lailla. Tosin en keksinyt  vehnäjauhoille
muuta vaihtoehtoa. Sokeri oli ruokokidesokeria siis ei käsitellyn valkoista.
Mikä parasta porkkana- ja kesäkurpitsaraasteet mehustivat muffinsit meheviksi.

Porkkana-kesäkurpitsamuffinsit  (12-14 kpl)

2 kananmunaa
2 dl ruokokidesokeria
3/4 dl auringonkukkaöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3/4 dl maustamatonta jogurttia
1/2 tl vanilja-aromia
100 g maapähkinöitä pilkottuna
250 g porkkanaa raasteena
120 g kesäkurpitsaa raasteena

Mittaa munat, sokeri ja öljy kulhoon ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. (Käytin sähkövatkaajaa.) Sekoita toiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe ja kaneli.  Siivilöi ja lisää jauhoseos munaseokseen. Vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi taikinaksi.
Lisää jogurtti ja vanilja-aromi ja sekoita hyvin. Sekoita lastalla joukkoon pähkinät, porkkanat ja kesäkurpitsa.
Lusikoi taikina  paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista 170-asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat kimmoisilta. Anna muffinsien jäähtyä hetki pellillään.

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta, taidampa huomenna leipoa:)

    Mukavaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Hanne , Kiitos ja mukavia leivontahetkiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.