maanantai 1. lokakuuta 2012

Pinaattimunakas ja omenoita, omenoita...



Tänään oveen koputti pieni, hento käsi. Oven takana oli suloinen tyttö kantamuksenaan punakylkisten omenoiden kori. Saako olla omenoita ? Tottakai.
Mukana sain kuvakavalkadin omenatarhasta. Siitä poimin tänne pari kuvaa. Vanha villiintynyt puutarha näyttää kauniilta.
Vanhat tikkaat on aikoinaan tehty juuri omenoiden poimijoille. Tuskinpa on ajateltu näin pientä poimijaa.
Poimiminen on mukavaa ja ylhäältä näkee paremmin. Kori täyttyy tuota pikaa.
Kiitos omenoista 
 Keitän omenoista kanelilla maustettua omenasosetta. Se sopii pannukakulle ja lätyille.
Paistoin pikkupoimijalle lättyjä. Soseutin päälle vadelmia ja kermavaahtoa kaiken kukkuraksi.
Kylläpä se maistuikin hyvältä.
 
Pinaattimunakas
Kaksi munaa ja 2 rkl kermaa sekoitetaan kevyesti lisätään suolaa ja ripaus mustapippuria. Pari kourallista babypinaattia huuhdotaan ja suikaloidaan. Munakasmassa kaadetaan rypsiöljyllä voideltuun pannuun. Lisätään mukaan pinaattisuikaleet. Punainen suippopaprikapuolikas viipaloidaan ohueksi ja renkaat lisätään munakasmassaan.  Munakas kypsennetään läpikypsäksi. Se tarkoittaa sitä, että massa on hyytynyt kokonaan. Tämä on kiireisen lounas tai iltaruoka tai vaikka aamiainen. 
        

2 kommenttia:

  1. Oi pinaattimunakas! Pitääkin kokata joku päivä. Nams!

    VastaaPoista
  2. Pinaatti ja kananmuna sopivat oikein hyvin keskenään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.