keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Naurislisäke jauhelihamuhennoksen kera

Tänään oli jauhelihapäivä. Pienet syöjät saapuivat neljän jälkeen.
Toiveet piti täyttää ja helppoahan se on. Ostin 70 %: possua ja loput oli nautaa ja aivan siitä syystä,
että tiskissä ei ollut enempää naudan jauhelihaa. Oikeastaan suhde oli. ihan hyvä.
Pienille syöjille valmistin perunamuusia, sitä oli toivottu. Meille varttuneille  tein naurislisäkkeen, joka ylitti odotuksemme. Sitä tehdään jatkossakin. Selailin nettiä naurislisäke-hakusanalla ja katseeni nauliutui 
Siskot kokkaa-blogin sivulle. Muuttelin hieman ohjetta. Lisäsin kokeeksi yhden omenan ja seuraavalla kerralla lisään omenaa enemmän. Se nimittäin sopi tosi hyvin nauriin kanssa.

Naurislisäke jauhelihamuhennoksella

4 pienehköä naurista
1 omena (ei ap-ohjeessa)
30 g voita
1 1/2 dl kermaa ja 1/2 dl vettä 
(ap ohje 2 dl kermaa)
8 kuivattua luumua (ap 5)
2 pientä salottisipulia
mustapippuria
3 neilikkaa
ruususuolaa (tmv)
persiljaa
Kuori nauriit ja viipaloi ne tasakokoisiksi ohuehkoiksi. Silppua salottisipulit ja viipaloi luumut. Laita voi pannulle ja kuullota salottisipulit. Lisää naurisviipaleet ja paista niitä hetki. Lisää kerma, vesi, neilikat, luumut ja maustepippuri. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes nauriit ovat kypsiä, mutta kiinteitä. Sekoita varovasti välillä.


Tältä näyttää naurislisäke kypsyessään.

Jauhelihamuhennos syntyi tuttuun tapaan. Ensin nokare voita pannulle ja jauheliha. Ruskistetaan sekoittaen  ja lisätään suola ja maustepippuri. Sipulia en käyttänyt johtuen pienistä syöjistä. Kun jauheliha on kypsää, lisätään lihaliemi, johon on sekoitettu vehnäjauhot. Kaadetaan liemi pannulle ja kypsennetään noin 5 minuuttia. Maustetaan paprikajauheella ja lopuksi loraus kermaa.
                                                                                 


   

2 kommenttia:

  1. Tämä naurislisäke täytyykin pitää mielessä. Yritän laajentaa kotimaisten juuresten käyttöä (lähiruuan ja ilmastoystävällisyyden nimissä) ja uudet ideat ovat erittäin tervetulleita.

    VastaaPoista
  2. Hyvä ajatus ja yleensä se johtaa sanoista tekoihin.
    OLen jättänyt perunan pois ruokavaliostani ja siksi juuresten käytöö ja uudet ruokalajit ovat tulleet etusijalle entistä enemmän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.