keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kesäkurpitsakeitto

Tänään oli kevyt illallinen. Tai saahan keittoateriastakin tuhdin,
kun valitsee sen seuraksi tuhdit leipäannokset leikkeleineen.
Niin emme tehneet, keiton kanssa riitti hapankorppu ihan hyvin.
Olen monesti aikonut tehdä kesäkurpitsasta keittoa, mutta nyt vasta 
toteutin sen ensimmäistä kertaa.
Suosittelen tätä työpäivän jälkeen, kun on kova nälkä ja ruokaa on saatava pian lautaselle. 

Kesäkurpitsakeitto (3-4 annosta)

1 keskikokoinen sipuli silputtuna
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
n. 600 g kesäkurpitsaa viipaleina
7 dl kasvislientä
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
vajaa desi kermaa
suolaa ja mustapippuria
3 rkl sitruunamehua puristettuna
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota viitisen minuuttia. Lisää sekaan kesäkurpitsaviipaleet ja kasvisliemi. Kiehauta ja alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä. Lisää tillisilppu ja soseuta keitto. Lisää kerma, suola ja mustapippuria. Tarkista maku. Purista joukkoon sitruunamehu. Nauti ruisleivän tai hapankorpun kera.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.