tiistai 23. lokakuuta 2012

Lämmin kiinankaalisalaatti

Ulkona on jo lämpötila lähellä nollaa, tuntuu että lumisade voisi yllättää milloin vain.
Siksipä teinkin tänään lämpimän salaatin. Kiinankaali sopii hyvin tähän tarkoitukseen. 
Kypsensin mukaan rypsipossun melkein rasvatonta kylkeä, lisänä muita lisukkeita.

Lämmin kiinankaalisalaatti

150 g rypsipossunkylkeä kuutioina
2 pientä salottisipulia silputtuna
ripaus rypsiöljyä
puolikas kiinankaali 
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl ruususuolaa
2 tl paprikajauhetta 
rouhaisut  rose/viherpippuria
muutama tuore luumu viipaleina
kurkkua viipaleina
persiljaa

Ruskista possukuutiot rypsiöljytilkassa, mausta suolalla ja paprikajauheella.  Siirrä hetkeksi syrjään. Suikaloi kiinankaali, silppua salottisipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pannulla. Llisää joukkoon possukuutiot ja jatka kuullottamista. Lopuksi viipaloi joukkoon luumut. Aivan viimeisenä lisää viipaloitua kurkkua ja persiljasilppua.                                                                                
                                                                                                     
 





Laitanpa vielä kuvana mausteet, paprikajauhe on punasävyisessä purkissa  ja  rose- ja viherpippurin olen sekoittanut pippurimyllyyn. Siitä on helppo rouhaista maustetta ruokaan. 
 
 





Vaasan hapankorput sisältävät ruista 100 % ja ne on leivottu taikinajuureen ilman lisäaineita.
Oikein hyvä yhdistelmä ovat murean hirvipaistini ohuen ohuet viipaleet hapankorpulla.
Näistäkin nautittiin tänään.

                                             


                                                                                             


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.